Cine nu iubește fructele proaspete? Delicios, dulce și bun pentru tine. Asta e ceea ce noi numim un câștig
Dacă vă apucă brusc foamea, ce alegere mai bună puteți face decât un fruct proaspăt? Dar, din păcate, nu toate fructele sunt create în mod egal. În timp ce toate au beneficii pentru sănătate, unele sunt mai sănătoase decât altele. Și la unele fructe, dezavantajele sunt de fapt mai mari decât beneficiile. Este important să cunoști aceste lucruri, astfel încât să poți alege tot ce e mai sănătos pentru corpul tău.
Ar fi mai bine să le eviți
1.Banana
Poate doriți să vă gândiți de două ori înainte de a mânca o banană coaptă pentru micul dejun. Spre deosebire de unele fructe, bananele conțin în cea mai mare parte carbohidrați. De fapt, 93% din caloriile lor provin din carbohidrați. De asemenea, acestea conțin până la 16 la sută zahăr. Din păcate pentru iubitorii de banane coapte, amidonul sănătos găsit în bananele necoapta, care de fapt acționează mai mult ca fibrele decât carbohidrații, se transformă în zahăr pe măsură ce o banană se coace. În acest proces, banana devine din ce în ce mai zaharoasă.
2.Mango
La fel ca bananele, mango are un procent mai mare de zahăr decât alte fructe. Motiv pentru care au un gust atât de dulce. Un mango conține 100 de calorii și 23 de grame de zahăr! Cu toate fructele disponibile care au un conținut mai mic de zahăr, poate doriți să stați departe de mango, mai ales dacă încercați să pierdeți în greutate.
3.Cireșe
Datorită dimensiunilor lor mici, cireșele sunt, de asemenea, printre preferatele noastre. Dar, la fel ca mango și strugurii, cireșele au un conținut mai mare de zahăr decât multe alte fructe. O cană de cireșe conține 17,7 grame de zahăr. Acest lucru le face o alegere proastă de fructe pentru diabetici. În loc de o pungă de cireșe, mai bine fă-ți un amestec de fructe de padure. În acest fel veți fi sătulă fără suprasarcină de zahăr și balonare.
4.Portocale
Dar… dar… dar! Probabil că te întrebi deja de ce ar trebui să alungi portocalele din viața ta și, potrivit Centrului Medical al Universității din Rochester, este pentru că portocalele sunt atât de acide încât pot face unele daune grave dinților tăi. Portocalele – și sucul de portocale – au fost legate nu doar de scăderea durității smalțului dinților, ci și de erodarea dinților atât de mult încât smalțul devine rugos și mai probabil să se erodeze. Daunele pe care le-au văzut la portocale au fost similare cu daunele făcute de sucurile zaharoase.