Tinerii din generatia Z călătoresc din ce în ce mai mult pe distanțe lungi în ultimii ani. Studiul realizat de Kiwi.com a analizat preferințele de călătorie ale tinerilor din Marea Britanie, Germania și Franța, și a identificat destinațiile lor preferate atât la nivel de țară, cât și la nivel de oraș.

Potrivit datelor furnizate de Kiwi.com, majoritatea tinerilor călători din cele opt țări analizate aleg destinații mai calde pentru vacanțele lor.  Spania și Italia sunt printre cele mai populare destinații, inclusiv pentru tinerii spanioli, care preferă să rezerve zboruri către destinații precum Palma de Mallorca, Barcelona, Madrid și Ibiza.

Tinerii francezi, la rândul lor, aleg Parisul și alte orașe precum Toulouse și Nisa, în timp ce tinerii din Marea Britanie se îndreaptă spre Dublin.

Destinații Preferate la nivel de oraș

În ceea ce privește destinațiile preferate la nivel de oraș, Londra este în topul preferințelor pentru toate naționalitățile, cu excepția germanilor, care preferă Palma de Mallorca.  Tinerii francezi aleg în continuare Parisul drept destinație preferată, în timp ce tinerii din Marea Britanie se îndreaptă către Dublin.

Care sunt destinațiile preferate de vacanță ale generației Z. Unde călătoresc tinerii din Europa Social media

Comportamentul privind rezervările al Generației Z

Studiul Kiwi.com a analizat și comportamentul tinerilor din generatia Z atunci când fac rezervări. S-a constatat că atunci când rezervă călătorii în afara țării lor de origine, tinerii din Regatul Unit, Franța și Germania aleg destinații pe distanțe lungi, precum Thailanda, Statele Unite și Indonezia.

Această tendință este observată și în cazul tinerilor din Spania, Republica Cehă, Polonia și Ungaria, care încep să rezerve călătorii pe distanțe mai lungi.

Bugetul și rezervarea vacanțelor

Generația Z pare să aibă abilitatea de a călători inteligent și de a economisi bani în timpul călătoriilor. Călătorii din Polonia cheltuiesc cel mai puțin pe zborurile lor, în medie 99 de euro, urmați de români cu 113 euro și unguri cu 115 euro.

Călătorii din Regatul Unit cheltuiesc în medie 174 de euro, iar cei din Franța și Germania cheltuiesc în jur de 181 și respectiv 182 de euro pe zborurile lor.

Tinerii din generatia Z au nevoie de mai mult timp pentru a lua decizia de a rezerva o vacanță.

De exemplu, cetățenii români aleg să aștepte și rezervă în medie cu 34 de zile înainte de plecare, în timp ce britanicii rezervă cu 38 de zile înainte și germanii cu 39 de zile înainte de plecare.