Industria turismului se află pe o pantă ascendentă de creștere, care completează călătoriile de afaceri, profesionale și studențești, aduce locuri de muncă multor cetățeni din Europa, în special în țările mediteraneene, cu combinația lor de soare, plaje, peisaje și monumente istorice.

Orașele europene de renume la nivel mondial atrag și un număr mare de turiști. De fapt, țările europene sunt în mod constant printre destinațiile turistice de top ale lumii. Acestea atrag vizitatori din Europa, precum și din alte continente.

În timp ce Europa de Vest și țările nordice sunt scumpe, există și multe țări din Europa în care este mult mai ușor de călătorit cu un buget redus, conform informațiilor oferite de Indie Traveler.

Care sunt cele mai ieftine țări din Europa

România

România este o țara cu multe castele orașe vechi colorate și peisaje superbe cu păduri primare, surprinde orice turist care pășește pe meleagurile românești. Cu atât mai mult este una dintre cele mai ieftine țări de vizitat din Europa.

Sursa: Social Media

Transilvania, asociată cu legendarul Conte Dracula, este presărată cu orașe medievale minunate. România are și aproape 20 de stațiuni de pe litoral la Marea Neagră, cu plaje grozave. Iar unul dintre cele mai frumoase castele este situat la Sinaia, Castelul Peleș.

Albania

Albania este un secret cel mai bine păstrat și una dintre cele mai ieftine țări europene de vizitat. Această țară are plaje mediteranene sălbatice perfecte pentru momentele de relaxare. Lanțul muntos principal al Albaniei, cunoscut în mod dramatic sub denumirea de Munții blestemați, este o regiune din ce în ce mai recunoscută pentru drumeții și alpinism. Printre atracțiile culturale se numără orașele pitorești Gjirokastër și Berat, datorită influențelor lor otomane și a statutului de patrimoniu mondial UNESCO.
Sursa: Social Media

Chiar dacă Albania este o țară în curs de dezvoltare, este foarte sigură. Infrastructura sa s-a îmbunătățit, făcând acum mult mai ușoară călătoria acolo.

Grecia

Nu mai este nici un secret că se poate petrece o vacanță superbă în Grecia cu un buget redus. Sigur, cele mai faimoase insule turistice precum Santorini, Rhodos și Mykonos sunt cu siguranță scumpe. Dar există multe orașe și insule uimitoare în Grecia care pot fi vizitate cu bani puțini.

Sursa: Social Media

Se pot petrece câteva nopți pe minunate insulă Tinos, unde se găsesc sate de marmură, plaje frumoase și oferte excelente la cazare. Insula Lefkada găzduiește, de asemenea, hoteluri la prețuri accesibile, taverne și o mulțime de alte atracții. Grecia devine mult mai ieftină dacă este evitată luna de vârf august.

Portugalia

Cunoscută pentru plajele sale pentru surferi, orașele vechi drăguțe cu clădiri din gresie, produse de patiserie delicioase precum pasteis de nata și muzica melancolică Fado, Portugalia a captat cu adevărat lumina reflectoarelor în ultimii ani.

Sursa: Social Media

În timp ce prețurile în centrul Lisabonei și Porto au crescut oarecum în ultimii ani, în general, Portugalia rămâne foarte prietenoasă cu bugetul.

Italia

Italia nu este o destinație ieftină dacă spui Roma, Veneția sau Milano. Însă situația este atât de diferită în sudul Italiei, încât ar putea la fel de bine să fie o altă țară. Deși nicăieri nu sunt la fel de prospere din punct de vedere economic ca nordul, regiunile sudice ale Italiei sunt, de asemenea, mult mai accesibile pentru a călători. De exemplu, regiunea Puglia, cunoscută colocvial sub numele de călcâiul cizmei Italiei.

Sursa: Social Media

Sudul Italiei este plin de orașe drăguțe cu case albe precum creta, peisaje blânde de livezi de măslini, străzi înguste, presărate cu scutere Vespa sau mașini Fiat 500 și o mulțime de de plaje neaglomerate.