Reclamă

Explozia care a avut loc la o stație GPL în localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, în urmă cu o lună, a dus la un număr de 58 de pacienți afectați. Iată care este starea pacienților internați în prezent.

În prezent, situația generală este următoarea: un pacient este internat într-un spital din București, iar alți 8 pacienți sunt internați în spitale din străinătate. De asemenea, 44 de pacienți au fost externați, dintre care 40 din spitale din România și 4 din spitale din străinătate. Din păcate, 5 pacienți au decedat ca urmare a exploziei.

Pacienții transferați în străinătate au avut evoluții clinice variate. Cei doi pacienți transferați în Belgia au suprafețe corporale arse mai mari de 15% și 20%, dar respiră spontan și sunt stabili hemodinamic.

Un pacient se zbate între viață și moarte

Evoluția clinică este favorabilă și sunt monitorizați intensiv. Pacientul transferat în Italia are o suprafață corporală arsă de peste 90% și necesită suport ventilator și vasopresor intensiv. Starea sa este critică și este monitorizat intensiv într-o unitate specializată în tratarea arsurilor.

Cei doi pacienți transferați în Germania au suprafețe corporale arse de peste 40% și respiră spontan, fiind stabili hemodinamic. Starea lor clinică nu a avut modificări în ultimele 24 de ore și sunt monitorizați intensiv. Pacienții transferați în Austria și Norvegia au fost externați în urma recuperării lor.

Alți 44 de răniți în timpul exploziei de la Crevedia, internați în urma tragediei, au fost externați. Aceștia se află în afara oricărui pericol. Între timp, patronii stației GPL care a provocat atâtea victime, Ionuț Dordulea și Cosmin Stângă, se află în arest preventiv. Recent, ei au contestat măsura arestului preventiv, însă instanța a respins apelul.

Care este starea victimelor exploziilor din Crevedia. Un pacient continuă să se zbată între viață și moarte

Totul despre explozia de la Crevedia

Pe data de 26 august 2023, în Crevedia, județul Dâmbovița, au avut loc trei explozii la o stație GPL. Potrivit procurorului general, Alex Florența, evenimentele s-au desfășurat în următoarea ordine: la ora 8:30, se aflau două cisterne la stația GPL. Aproximativ la ora 18:00, a sosit o a treia cisternă, care se presupune că avea o problemă la o roată. Din acest motiv, gazul petrolier lichefiat a fost transferat într-o altă cisternă.

În circumstanțe neelucidate, sub cisterna cu gaz a apărut o sursă de foc. Un angajat a observat și a cerut celor patru angajați nepalezi să părăsească zona și să oprească traficul, în timp ce cei doi șoferi încercau să stingă flăcările. La scurt timp, a avut loc prima explozie, iar în următoarea oră, diferite echipe de intervenție au ajuns la locul incidentului. A urmat apoi a doua explozie, cea mai puternică, care a rănit pompierii prezenți.

Un expert bulgar, Svetoslav Bencev, a afirmat că procedura de transfer a gazului lichefiat dintr-o cisternă în alta este interzisă din cauza riscului de explozie, fiind aceasta cauza imediată a producerii exploziilor.

Focul a fost localizat în jurul orei 01:30 și a fost stins la ora 03:29. O bucată rămasă dintr-o cisternă a fost găsită la aproximativ 1,7 kilometri distanță de locul exploziei.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro