Avocatul din Germania al lui Cătălin Cherecheș a dezvăluit recent informații despre starea și situația fostului primar al municipiului Baia Mare.

Aceste dezvăluiri vin în urma deciziei finale luate de Curtea Supremă în cazul acestuia. Avocatul a vorbit despre vizitele și restricțiile pe care le-a întâmpinat fostul primar în închisoarea din Germania.

Avocatul lui Cătălin Cherecheș a afirmat că acesta nu dorește să fie încarcerat în România și că până acum nu a avut voie să primească vizite. Cu toate acestea, apărătorul legal a anunțat că soția și mama fostului primar îl vor putea vizita până la sfârșitul anului 2023.

Avocatul a scos în evidență faptul că fostul primar al Baia Mare poate efectua apeluri telefonice, dar în Germania acest proces este supus unor restricții mai stricte. Adesea, astfel de solicitări nu sunt aprobate, iar aceasta reprezintă o provocare pentru Cătălin Cherecheș.

Situația juridică și detenția fostului primar

Avocatul a anunțat că sunt așteptate documente din partea statului român până la data de 3 ianuarie 2024, ceea ce înseamnă că Cătălin Cherecheș își va petrece sărbătorile de iarnă în închisoare. Fostul primar se află într-o perioadă de așteptare și pregătire a procesului său, care poate dura până la trei luni.

Care este starea fostului primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Avocatul din Germania: Este complicat...!

În timp ce se afla în Germania, Cătălin Cherecheș a solicitat transferarea procesului său în altă locație, sperând să evite pedeapsa cu închisoarea. Cu toate acestea, instanța a respins cererea sa, astfel că fostul primar rămâne condamnat la cinci ani de închisoare și va fi adus înapoi în România pentru a-și executa sentința.

Decizia Curții Supreme

Curtea Supremă a emis recent o decizie importantă în cazul lui Cătălin Cherecheș. Faptul că fostul primar a refuzat extrădarea atunci când a fost capturat de polițiștii germani i-a permis procesului să continue timp de trei luni. Decizia instanței a fost nefavorabilă pentru el, iar sentința de cinci ani de închisoare va trebui executată în România.