Conform lui Radu Tudor, situația cazurilor de Omicron din România este încă stabilă. Însă, nu trebuie să ne bucurăm. Autoritățile preconizează că spre sfârșitul lunii ianuarie va veni valul 5 al pandemiei. În cel mai rău scenariu, vor fi aproximativ de 25.000 de cazuri de infectări cu Omicron pe zi. 

Jurnalistul Radu Tudor a explicat de ce urmează consecințe destul de grave în legătură cu creșterea cazurile de infectare cu Omicron. Odată cu venirea sărbătorilor, românii care vin din vestul Europei acasă la familie și turiștii din zonele montane, vor accelera răspândirea tulpinei Omicron.

Care este situația în România cu tulpina Omicron

Până în momentul de față, 1.736.172 de pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, în ultimele 24 de ore 1.271 de persoane au fost infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Dintre acestea, 57 sunt ale unor pacienți reinfectați.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

„În România, într-un mod paradoxal, 96% din infecţii sunt cu tulpina Delta şi 4% infecţii cu Omicron.România până în momentul de faţă a fost relativ protejată de valul acesta, pentru că au funcţionat unele restricţii, pentru că lumea a circulat mai puţin”, a spus Radu Tudor, miercuri, la emisiunea „Punctul de Întâlnire”.

Care este situația în România cu tulpina Omicron. Câte cazuri de infectare există, de fapt Social Media

Coronavirus în România 

Cercetătorul Octavian Jurma a aproximat că valul 5 al pandemiei va avea ca start, în cea mai optimistă variantă, în a doua săptămână din anul 2022. De asemenea, acesta a explicat la CNN ce impact va avea. Noul val al epidemiei va fi unul dificil asupra spitalelor și trebuie luate măsuri pentru a combate răspândirea virusului.

„Simularea pe care am făcut-o la începutul săptămânii confirmă că în cel mai optimist scenariu vom avea un vârf care va depăși vârful valului Delta. Iar valul 5 va debuta în a doua săptămâna a lunii ianuarie. Va fi o creștere foarte abruptă și o scădere la fel de abruptă după aproximativ patru săptămâni, dacă vom urma modelul din Africa de Sud. Sperăm să fie în jur de patru-șase săptămâni faza ascendentă, astfel încât la sfârșitul lunii aprilie să se termine valul”, a spus cercetătorul Octavian Jurma.

Situația actuală: vulnerabilități

– 60% din populația vulnerabilă a României, nevaccinată

– doar 25% dintre persoanele vaccinate au efectuat doza booster.

– neurmărirea contacţilor

– nerespectarea măsurilor de carantinare

– întârzierea adoptării legislației referitoare la certificatului verde.