Andreea Esca, o carieră de succes! Andreea Esca este una dintre cele mai cunoscute și apreciate prezentatoare de televiziune din România. Aceasta a devenit o personalitate emblematică pentru Știrile PRO TV și are cea mai longevivă carieră de prezentator de știri de la noi, aproape 30 de ani. 

Cum a ales Andreea Esca jurnalismul

Instagram

Andreea Esca este una dintre cele mai îndrăgite prezentatoare de televiziune de la noi din țară. Însă, vedeta nu și-a imaginat niciodată că va prezenta știrile. După ce a terminat liceul a dorit să studieze la ASE, dar nu a reușit să intre.

Andreea Esca, o carieră de succes! Prezentatoarea a mărturisit într-un interviu acordat pentru culturaladubă.ro că visul ei era cel de a deveni actriță. Însă părinții săi au dorit să urmeze o facultate serioasă. Urmând să se înscrie la Drept, vedeta s-a răzgândit în ultimul moment și a ales jurnalismul.

„Tatăl meu mi-a dat telefon și mi-a spus să nu mai aștept, să mă întorc din vacanță și să mă înscriu la o facultate particulară, la Drept. Așa am și făcut. Numai că în momentul în care am ajuns în fața universității, erau trecute toate facultățile pe care le avea universitatea și am văzut că era și „Jurnalism, presă scrisă, radio și televiziune”.

M-am dus direct la televiziune. Probabil am ales așa tot din atracția mea pentru reflectoare. Ca fluturele la lumină, cum se zice.”, a declarat Andreea Esca pentru culturaladubă.ro.

Andreea Esca, debutul în televiziune

Andreea Esca și-a început cariera în televiziune în anul 1992, la „SOTI”. La vremea aceea, „SOTI” era una dintre puținele televiziuni private din țară. După trei ani, aceasta a devenit prezentatoarea știrilor de la ProTV. În ceea ce privește succesul ei, știrista a declarat că trebuie să fii deschis către tot ce e nou pentru a putea evolua.

„Mereu mă întreabă oamenii cum să facă ca să aibă succes. Nu obișnuiesc să dau sfaturi, pentru că fiecare trebuie să facă cum crede. Dar ceea ce îmi permit să spun este că de multe ori, șansa vine atunci când ești deschis către orice. Asta cred că trebuie să faci.”, a mai spus prezentatoarea TV pentru culturaladubă.ro.