Conținutul relativ ridicat de zahăr al pepenelui verde îi conferă o reputație proastă nemeritată

Există unele lucruri în lumea culinară care sunt mult mai ușor de spus decât de făcut.

Un exemplu strălucitor implică fructul neoficial al verii: pepenele verde. Alcătuit din 92% apă, pot cântări între 14 și 25 de lire sterline (6 până la 11 kilograme). Soiul Carolina Cross poate ajunge la 200 de lire sterline (91 de kilograme)!

Deci, cum se poate tăia un pepene verde fără să-ți tai degetele sau să irosești vreun fruct prețios? Iată șase pași simpli pentru a tăia unul ca un profesionist.

Găsiți o suprafață curată

Care este modul corect de a tăia un pepene roșu. Ai făcut-o greșit toată viață
social media

Puneți pepenele verde pe o suprafață curată și plană, astfel încât tulpina să fie orientată spre exterior.

Ia un cuțit

Un cuțit de bucătar de încredere este un instrument integral pentru orice bucătar, indiferent de talent. O să vrei să iei unul ascuțit pentru pepenele tău.

Tăiați o treime din pepene galben

Cu ajutorul ochiului, tăiați o treime din pepene galben și puneți bucata mai mare deoparte pentru mai târziu. Luați o treime felie și puneți-o cu partea tăiată în jos pe tabla de tăiat.

Tăiați-vă felia în jumătate

Cu partea tăiată în jos, tăiați felia în jumătate. Apoi, continuați tăind felii de 2,54 centimetri. Repetați cu cealaltă jumătate de pepene galben.

Tăiați-vă feliile

Știm la ce te gândești: se întâmplă o mulțime de feliere. În timp ce ești liber să te oprești la Pasul 4 și să sapi în felia ta masivă de pepene galben, tăierea feliilor mai ușor de gestionat oferă o experiență generală mai curată. Tăiați felia în treimi și serviți.

 Nu uitați să vă compostați coaja

În timp ce unii oameni sunt puțin mai creativi în ceea ce privește modul în care se ocupă de coaja de pepene verde, compostarea este o modalitate rapidă, ușoară și esențială de a reduce deșeurile menajere.

Pepenele verde pretăiat este ușor disponibil în multe magazine alimentare în aceste zile. Dar ori de câte ori puteți, cumpărați unul întreg și tăiați-l singur. Va fi mai proaspăt și va avea o textură mai bună, deoarece pepenele verde începe să se înmoaie și să elibereze sucul odată ce este tăiat.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.