Îți curge nasul, așa că fugi după un șervețel dar vezi că nu mai ai. Ce trebuie să faci în acest moment?

Desfășurați un pic de hârtie igienică, desigur. S-ar putea să folosim uneori șervețele și hârtie igienică în mod interschimbabil. Dar adevărul este că există câteva diferențe importante între cele două. Și știind care sunt acestea te-ar putea scuti de bătăi de cap pe termen lung.

Hârtia igienică și șervețele faciale sunt ambele alcătuite din pastă de hârtie și ambele sunt menite să fie aruncate după o singură utilizare. Dar cele mai multe dintre caracteristicile se termină aici. Șervețelele faciale au o suprafață mai netedă decât hârtia igienică. Ceea ce o face să se simtă mai moale pe piele. Și, țesutul facial este adesea impregnat cu loțiuni și arome concepute pentru a face experiența de suflare a nasului mai plăcută.

1.Hârtia igienică

Care este diferența dintre hârtia igienică și șervețele?
Pixabay

În timp ce șervețele de toaletă nu au de obicei aceste adaosuri, au o caracteristică importantă pe care nu o are șervețele faciale. Hârtia igienică se dizolvă cu ușurință în apă într-un proces care durează între unul și patru minute. Calitățile de dizolvare rapidă ale hârtiei igienice sunt concepute pentru a o ajuta să treacă prin țevi sau sisteme septice. Și să fie procesată de stațiile municipale de epurare a canalizării.

2.Șervețele

În schimb, țesutul facial este de obicei infuzat cu un liant chimic care ajută țesutul să-și păstreze forma. Are rezistență umedă. Astfel încât să nu se dezintegreze atunci când sunteți expus la orice vă suflați nasul.

În timp ce aceste proprietăți sunt utile pentru suflarea nasului, capacitatea sa de a ajuta țesuturile să-și mențină forma este dăunătoare pentru conducte, sisteme septice și stații de tratare a apei. Șervețelele faciale nu trebuie aruncate în toaletă. Deoarece șervețele faciale nu se vor dizolva la fel de ușor ca hârtia igienică și pentru că pot guma lucrările.

3.Să avem grijă unde le aruncăm

Dar nu doar șervețele faciale fac ravagii odată ce sunt aruncate în toaletă și nu sunt vizibile. Totul, de la șervețele cu spălare până la ața dentară, are potențialul de a cauza probleme costisitoare în țevile de uz casnic. Sau la stațiile de tratare a apei, dacă acestea ajung la canal.

Un experiment realizat de orașul Spokane, Washington, a constatat că ața dentară spălată, Q-tips, tampoane și așternut pentru pisici nu numai că nu s-au dizolvat, ci s-au înfășurat în jurul elicei care le agita în apă în timpul testării. Într-un scenariu real, acest lucru se traduce prin defecțiuni ale echipamentelor stației de epurare a canalizării. Care pot costa mii de dolari. Lucrătorii orașului Spokane au testat, de asemenea, hârtii igienice, obișnuite și de pluș, șervețele faciale și două tipuri de șervețele de spălat, pentru a vedea cât de bine s-au dizolvat în apă. Toată hârtia igienică s-a dizolvat ușor, hârtia igienică de pluș a durat cel mai mult să se dizolve. Șervețelele care se pot spăla? Au rămas complet intacte. În ciuda faptului că au fost înmuiate în apă și rotite cu o elice.

4.Verdictul

Doar hârtia igienică ar trebui să meargă la canalizare. Și în sfârșit, o ultimă considerație. Dacă vrei să ai niște hârtie igienică pentru a-ți sufla nasul, gândește-te dacă acea rolă de hârtie igienică este protejată de microbii care se pot aerosoliza la fiecare spălare. Un șervețel într-o cutie, de preferință nu în baie, ar putea fi un pariu mai sigur în acest caz. Cu excepția cazului în care cineva ajunge în cutie cu o mână plină de germeni, caz în care toate pariurile sunt oprite.