Multe persoane se confruntă cu probleme legate de transpirația excesivă sau urât mirositoare. De obicei, sezonul de vară este unul mai problematic, însă, ceea ce le dă multora bătăi de cap este alegerea corectă a deorantului. În plus, unde mai pui că nu multă lume știe să facă diferența între deodorant și antiperspirant?! Uite la ce trebuie să fii atent înainte să le cumperi.
Multe persoane s-au întrebat care este diferența dintre deodorant și antiperspirant, având în vedere că ambele se folosesc în aceeași zonă a corpului și au același scop bine definit. Și anume, acela de a împiedica transpirația și mirosul urât. Pe piață, există o mulțime de variante de astfel de produse, iar cele mai recomandate de către specialiști sunt cele care nu conțin aluminiu.
După ce am rezolvat problema legată de absența aluminiului din compoziție, următoarea problemă este cea legată de tipul lui și anume, deodorant sau antiperspirant. Sunt câteva aspecte de care trebuie să ținem cont, iar de reținut este faptul că ambele sunt bune, însă, depinde de problema pe care vrem să o soluționăm cu el.
Mare atenție la ce cumpărați!
Nu miroase la niciuna dintre ele, nu se simte nimic. Deodorantul conține agenți antimicrobieni care maschează mirosul, dar nu influențează cât de mult transpirăm cantitativ. În cazul antiperspirantului, cantitativ, sudoarea este în număr mai scăzut. La subraț, avem niște glande care, atunci când facem efort sau când ne enervăm, glandele acelea se activează și curge.
Noi dăm cu deodorant și, practic, avem agent antibacterian. Mai exact, acesta este cel care ține bacteriile sub control și nu miroase. Însă, în continuare, transpirația curge. Antiperspirantul pune dop la acele glande. Dar, acest dop nu este nimic de speriat, nu este nimic permanent.
Pentru că, dacă ar fi permanent acest dop care se creează, ar fi un pericol. În schimb, acest dop sare cu o igienă normală. Noi de aia trebuie să reaplicăm antiperspirantul că, altfel, ne-am da o dată și toată viața am umbla pe stradă, n-am mai transpira niciunul.