Multe persoane sunt pasionate de călătoriile cu trenul, mai ales că unele rute feroviare oferă niște peisaje deosebite de care nu te poți bucura dacă alegi mașina sau avionul.

Pentru cei care iubesc să meargă cu trenul, există o rută care străbate treisprezece țări și care, dincolo de toate, este o adevărată experiență.

Datorită finalizării în 2021 a unei secțiuni de cale ferată în Laos, acum este posibil să călătoriți de la Algarve, o zonă din sudul Portugaliei, până la Singapore aproape în întregime cu trenul: acoperind aproximativ 18.755 de kilometri, aceasta fiind și cea mai lungă călătorie cu trenul posibilă din lume.

Secțiunea de cale ferată care lipsea în Laos a fost construită de guvernul chinez, care nu era la fel de interesat de călătoriile lungi către Algarve ca de mișcarea mai rapidă în direcția opusă, de la Beijing la Bangkok și Singapore.

Înainte, trebuia să coborâți din tren la un moment dat, să luați un autobuz pentru o călătorie lungă și să urcați în alt tren. Liniile inaugurate în decembrie 2021 conectează acum în cele din urmă Boten, situat la granița chineză, cu Vientiane, capitala Laosului, de unde se poate ajunge ușor în Thailanda și Malaysia.

Care este cea mai lungă rută de tren din lume pe care o poți parcurge. Pornește din Portugalia și durează trei săptămâni pentru a ajunge la destinație
Arhivă presă

Trenul traversează întreaga Rusie de la un capăt la altul, numai călătoria aici durând aproximativ o săptămână

Itinerariul complet traversează 13 țări. Acest lucru înseamnă că cerințele pentru vize ar trebui verificate cu atenție mult înainte de a începe călătoria. Pentru primele cinci țări este necesară o viză Schengen unică.

Vizele ruse, chineze și belaruse sunt cele mai complicate de obținut pentru majoritatea naționalităților. Vizele celorlalte țări ar trebui să fie relativ ușor de obținut, dacă nu chiar inutile, pentru cei mai mulți călători.

Conform blogului feroviar Man in Seat 61, călătoria costă în jur 1.350 de dolari sau 1.255 de euro. Desigur, trebuie luate în considerare și câteva nopți de cazare la hotel, dar și unele mese la restaurante.

 

@realityexplained0 The Longest Possible Train Ride 🔥🚆 #geography #maps #facts #interestingfacts #interesting #knowledge #generalknowledge #geographynow #geo #country #mapping #mappers #countries #dailyfacts #worldmap #countryballs #portugal #singapore #germany #spain #france #poland #russia #china #thailand #malaysia #fyp #fypシ #foryou #foryoupage ♬ original sound – realityexplained