Reclamă

Cei mai mulți oameni se confruntă cu traumele din copilărie. Asta le aduce anxietate, frustrare, stări depresive sau atacuri de panică. Unii dintre ei nu au descoperit încă motivul pentru care se simt așa, însă specialiștii vin să te ajute să depistezi problema. 

Foarte mulți nu-și dau seama că stilul de viață pe care îl au se naște din traumele copilăriei. Fie tind să creadă că așa le este sortit, ori că problemele i-au transformat în oameni triști. Însă, absolut totul are legătură cu traumele copilăriei. Una dintre ele este cea mai des întâlnită.

Ce spun specialiștii despre cea mai întâlnită traumă a copilăriei

„Ce înseamnă când nu simți nevoia să-ți suni părinți constant sau des? Acolo este o rană emoțională foarte puternică. De obicei este vorba despre neglijența emoțională. Aceasta este cea mai întâlnită traumă a copilăriei noastre. Asta înseamnă că părinții noștri au avut și ei traume la rândul lor.

N-au fost învățați ce sunt emoțiile. Ce este furia, tristețea, frica sau rușinea și vinovăția. Nimeni nu le-a dat voie să-și exprime aceste emoții. Deci nici ei ca și copii nu și-au dezvoltat aceste emoții. Apoi te-ai născut tu.

Cu siguranță te-au iubit foarte mult. Ți-au oferit cea mai bună viață. Însă un lucru mare n-au știut să facă. Să se deschidă emoțional în fața și să te învețe pe tine. Astfel, există un blocaj emoțional uriaș între tine și părinți tăi.”

„Deși pare că nu e nicio problemă, este de fapt una uriașă la nivelul sufletului”

„Aceasta este o problemă la sufletului, la nivelul inimii. La nivelul căldurii. Vă îmbrățișati? Vă spuneți că vă iubiți? Această traumă este sarcina ta s-o vindeci. Frica, rușinea transmit un mesaj. Aceste emoții ne ajută să ne cunoaștem, să avem intuiție. Foarte mulți oameni sunt needucați legat de această emoție.

Vor să scape repede de ele și dezvoltă vicii. Orice, numai să scape de ele. Deci dacă nu simți nevoia să-ți suni părinții și să vorbești constant cu ei, acolo este un blocaj emoțional. Care se datorează acestei traume.”

 

@pera.novacovici Asta e una din cele zece traume ale copilariei. #traume #psihoterapie ♬ original sound – Pera Novacovici


Reclamă

Share.

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro