Au ieșit la iveală mai multe informații cu privire la tragedia care a avut loc în perimetrul carierei Jliț Sud. Iată de ce au murit cei trei muncitori.  

Reprezentanții Serviciului de Medicină Legală (SML) din Gorj au descoperit cauza morții celor trei mineri, decedați în accidentul tragic care a avut loc la cariera Jliț Sud. Se pare că cei trei oameni au fost asfixiați.  

„În cursul zilei de miercuri, medicul şef legist a efectuat necropsiile, concluzia sa fiind că decesele au avut ca şi cauză asfixia”, au arătat cei de la SML.  

Reamintim că marți, 17 ianuarie 2023, a avut loc un accident tragic în perimetrul Carierei Jliț Sud, din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Potrivit primelor date ale polițiștilor, un bărbat în vârstă de 51 de ani, a pierdut controlul autovehiculului în care erau transportați angajați ai carierei miniere. La trecerea unui pod amenajat peste benzile transportoare, autovehiculul s-a răsturnat la o diferență de circa 3 metri de sol.  

Trei mineri și-au pierdut viața în accidentul de la Jliț Sud

În urma acestui accident au murit trei oameni, iar alți zece au fost răniți. În urma acestei tragedii, mai mulți șefi, printre care directorul Sucursalei Miniere și șeful Carierei Jliț Sud, au fost demiși.   

S-a aflat adevărul! Care este cauza decesului celor trei muncitori de la cariera Jilţ Sud

Cumnatul unuia dintre minerii răniți în accident a vorbit despre ceea ce s-a întâmplat, cu adevărat. Se pare că șeful carierei, care deja a fost schimbat din funcție, nu a scris nimic în dreptul rubricii de evenimente care au apărut în timpul turei, chiar dacă a avut loc o tragedie uriașă.  

Tiberiu Turtoi a scris despre mai multe probleme semnalate, însă nimic despre tragedia care a avut loc. Potrivit unor surse guvernamentale citate de Antena 3, premierul Nicolae Ciucă ia în calcul să îl demită pe ministrul Energiei, Virgil Popescu.  

Unul dintre muncitori avea 29 de ani iar soția lui este însărcinată

Precizăm că accidentul de muncă s-a petrecut în jurul orei 13:30, atunci când minerii intraseră în schimbul II. Inspectoratul Teritorial de Muncă din Gorj a demarat o anchetă în acest sens.  

Cruntul adevăr este că încă o dată, sistemul șubred de la noi din țară a mai luat trei vieți. Nicio demitere și nicio măsură nu va mai aduce înapoi angajații care și-au pierdut viața. Unul dintre cei trei mineri decedați era Dragoș Pîrjol, în vârstă de doar 29 de ani. Bărbatul se căsătorise recent, iar soția lui este însărcinată.  

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.