Au apărut primele rezultate ale anchetei de la Galați, pornită în urma unui accident feroviar grav.

Mai exact, o locomotivă a intrat cu putere în vagonul pe care trebuia să îl preia. În urma impactului, o persoană a murit, iar alte trei au fost rănite grav. 

Primele rezultate ale anchetei efectuate la Galați arată că defecțiunea sistemului de frânare al locomotivei ce urma să se cupleze cu vagonul ar fi cauza producerii incidentului. Cu toate acestea, există contradicții privind cauza exactă a accidentului.  

Contradicții uriașe între autorități

CFR Călători a transmis că acesta s-a produs la momentul decuplării locomotivei de garnitură, în timp ce poliția Galați susține că defectul la sistemul de frânare al locomotivei ar fi fost cauza reală a accidentului. 

Potrivit informațiilor, locomotiva a venit cu o viteză mare și nu a încetinit în momentul cuplării cu vagonul, lovindu-l cu putere. Cu toate acestea, CFR nu a confirmat încă această teorie, susținând că așteaptă rezultatele anchetei interne. 

Care a fost cauza accidentului feroviar din Galați. Poliția Română a aflat totul

Poliția a relatat că accidentul s-a produs sâmbătă seara, la ora 19:19, în stația CF Galați, unde un vagon de călători etajat era parcat în așteptarea formării garniturii pentru ruta Galați – Mărășești. Locomotiva urma să tracteze garnitura și era condusă de un mecanic în vârstă de 49 de ani din municipiul Tecuci. 

Conductorul de tren a murit

În momentul impactului, vagonul a fost deformat și împins pe o distanță de circa 80 de metri. În interior se aflau șeful de tren, conductorul de tren, un bărbat în vârstă de 47 de ani și un călător de 53 de ani din comuna Piscu, județul Galați. Toți cei patru au suferit leziuni, iar conducătorul de tren, o femeie de peste 50 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a decedat mai târziu, în ciuda eforturilor echipei medicale. 

Anchetele cu privire la incident continuă, cu Inspectoratul de Muncă și CFR în fruntea investigațiilor. În plus, polițiștii au deschis un dosar penal pentru infracțiunile de „distrugere sau semnalizare falsă, ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”.