Reclamă
Reclamă

Un cardiolog afirmă că cea mai mare greșeală pe care o fac mulți oameni este aceea că încep prea târziu să facă schimbări sănătoase în stilul de viață. Alimentația echilibrată joacă un rol important în prevenirea bolilor de inimă, a atacurilor de cord și a accidentelor vasculare. Medicul Gregory Katz dezvăluie și care este cea mai simplă schimbare pe care o putem face: să renunțăm la băuturile cu zahăr, potrivit Business Insider.

„Dacă vrei să fii sănătos la bătrânețe, cel mai bun moment pentru a începe să te preocupi de sănătatea inimii este acum,” spune dr. Gregory Katz, cardiolog la NYU Langone. Cea mai mare greșeală pe care o fac oamenii este să aștepte până e prea târziu pentru a lua măsuri, a adăugat el.

„Oamenii cred că este ceva care se întâmplă brusc. Se întreabă cum de au avut un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Dar semințele sunt plantate mult mai devreme,” a explicat Katz.

Reclamă

Obiceiurile sănătoase, precum dieta echilibrată și mișcarea, pot face o mare diferență pentru protejarea inimii și prevenirea bolilor cardiovasculare. Chiar dacă medicamentele pot ajuta, pacienții uneori amână administrarea acestora și încearcă în schimb să-și îmbunătățească stilul de viață.

„Să iei medicamente nu este un eșec moral. Acesta este un mesaj important,” a spus Katz. Medicul recomandă să facem schimbări pe care le putem integra în viața noastră pe termen lung. Una dintre cele mai simple este eliminarea băuturilor răcoritoare cu zahăr și reducerea consumului de alcool.

Caloriile din sucuri și consumul de alcool sunt cei mai mari factori de risc pe care îi putem elimina, spune Katz. Studiile în domeniu arată că sucurile, cafeaua cu zahăr și cocktailurile pot contribui la apariția bolilor cardiovasculare, diabetului de tip 2 și cancerului.

O strategie bună pentru a reduce consumul de băuturi dulci este înlocuirea acestora cu alternative precum apă minerală cu un strop de suc de fructe, ceai neîndulcit sau apă cu lămâie sau mentă.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro