Reclamă
Reclamă

Cardiganul lui Kurt Cobain a fost vândut la o licitație din New York acum o zi. Deși era un cardigan pătat, ars de țigară și nespălat de mai bine de trei decenii, acesta a fost evaluat la 334.000 de dolari, adică 260.000 de lire sterline.

Kurt Cobain, fondatorul trupei Nirvana, a purtat cardiganul în timpul unui spectacol în 1993. Piesa vestimentară nu a mai fost curățată de când vocalistul a purtat-o ultima dată.

Darren Julien, președintele licitației, a numit cardiganul lui Kurt „Sfântul Graal al oricărui articol vestimentar purtat de el”.

Reclamă

De asemenea, chitara personalizată a artistului, Fender Mustang, pe care a folosit-o în timpul turneului „In Utero”, a fost pusă la vânzarea și s-a plătit pentru ea suma impresionantă de 340.000 de dolari. Înainte să fie pusă la licitație, chitara a fost expusă câțiva ani la „Rock and Roll Hall of Fame”.

Kurt Cobain s-a bucurat un mare succes mai ales după ce a înființat trupa Nirvana. Dar, o dată cu faima și succesul, a început și lupta sa cu depresia și dependența de droguri. Astfel, în aprilie 1994 s-a sinucis la doar 27 de ani.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro