Cântăreața Cardi B a șocat sâmbătă aceasta la Săptămâna Modei de la Paris prin ținuta sa extravagantă.

  Vedeta a ales să poarte un costum Richard Quinn AW19  care îi acoperea tot corpul, inclusiv fața. Deși poate că ținuta vedetei nu a însemnat nimic, fanii artistei au văzut în costumul său mai mult decât o manifestare vestimentară.

Mulți au considerat ținuta ca un semn de protest contra interdicțiilor vestimentare din Franța care se aplică femeilor musulmane.

În anul 2011, Franța a aprobat o lege prin care a interzis ținutele vestimentare care implicau voaluri care acopereau integral față, specifice femeilor musulmane. Acesta măsură a fost luată împotriva atentatelor teroriste, Franța fiind prima țară din Europa care a aprobat o astfel de măsură.

Ce a însemnat acest lucru? Femeie musulmane, care conform tradițiilor purtau niqab sau burka au fost nevoite să renunțe la aceste piese vestimentare. Deși au existat proteste prin care s-a subliniat faptul că acestor femei le sunt încălcate drepurile la identitate și la liberă exprimare, legea a rămas neschimbată.

Este încă neclar dacă intenția lui Cardi B a fost să protesteze sau nu, însă fanii ei au tras concluziile, provocând o întreagă discuție despre asta în mediul online.