Reclamă
Reclamă

Vameșii din Portul Constanța au reușit o captură impresionantă, confiscând aproape 7.000 de perechi de pantofi sport, în valoare de 3,2 milioane de euro. Încălțămintea venea din China și era inscripționată cu numele unor firme cunoscute, dar era contrafăcută, conform reprezentanților Poliției de Frontieră.

Marfa era depozitată în două containere sosite din China și trebuia să ajungă în Ucraina. Cu toate acestea, la controlul efectuat în Portul Constanța, transportul a devenit subiectul unui dosar penal.

„În data de 03.07.2024, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate în două containere sosite din China, având ca destinație o societate comercială din Ucraina. Astfel, au fost descoperite aproximativ 6.800 perechi de încălțăminte sport, inscripționate cu numele unor firme cunoscute, în valoare totală de 16.000.000 lei (3,2 milioane de euro), susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Reclamă

Întreaga cantitate de bunuri a fost ridicată de către autoritatea vamală și lăsată în custodia declaranților vamali pe bază de proces-verbal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propuse măsurile legale.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro