Reclamă
Reclamă

Insula italiană Capri a ridicat sâmbătă interdicţia debarcării turiştilor, după ce problemele de alimentare cu apă ale faimoasei destinaţii turistice au fost rezolvate.

Primarul din Capri, Paolo Falco, a declarat că interdicţia a fost „ridicată” după ce a fost rezolvată o problemă tehnică care împiedica sosirea apei de pe continent. El decretase interdicţia sâmbătă la orele 07.00, forţând mai multe feriboturi care se aflau deja pe drum spre insulă, în largul coastei Napoli, în sudul Italiei, să se întoarcă.

Compania de aprovizionare cu apă a insulei a declarat joi că a existat o problemă tehnică pe continent şi că, deşi a fost rezolvată între timp, problemele de aprovizionare ale insulei Capri au persistat.

Reclamă

În justificarea interdicţiei emise, primarul a avertizat cu privire la „o situaţie de urgenţă reală” şi a declarat că pe insulă rezervoarele de apă „sunt pe cale să se golească”. „Urgenţa ar putea fi agravată de sosirea a mii de turişti care vin în Capri în fiecare zi”, a mai explicat Paolo Falco.

Locuitorii puteau obţine 25 de litri de apă potabilă pe gospodărie de la un camion cisternă, iar interdicţia nu se aplica rezidenţilor.

Insula Capri, renumită pentru vilele albe, coasta mărginită de golfuri şi hotelurile sale de lux, are aproximativ 13.000 de locuitori şi atrage numeroşi turişti pe timpul verii.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro