Reclamă
Reclamă

Capitala va fi sub cod roșu de caniculă în weekend, potrivit unei prognoze speciale emise de meteorologi. În zilele de astăzi și mâine, Bucureștiul se află deja sub cod portocaliu de caniculă.

Potrivit meteorologilor, valul de căldură va persista, fiind preconizate temperaturi maxime de 38…39 de grade și minime de 20…23 de grade, valori care se încadrează în pragul unei nopți tropicale. Cerul va fi variabil și vântul va sufla în general moderat pe parcursul zilei, având viteze de până la 35…40 km/h, iar pe timpul nopții vântul va fi mai slab.

De asemenea, disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități. „Valul de căldură, canicula și disconfortul termic accentuat se vor menține. Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități”, a comunicat ANM.

Reclamă

În următoarele zile, valul de căldură va fi intensificat, iar maximele vor ajunge la 39 de grade, iar minimele vor rămâne ridicate, specific nopților tropicale, cu valori de 19…22 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va continua să sufle moderat, cu viteze de până la 30…35 km/h.

În weekend, valul de căldură se va intensifica și mai mult, temperaturile maxime urcând până la 39…40 de grade și minimele de 21…23 de grade. Meteorologii avertizează asupra disconfortului termic deosebit de accentuat, în contextul în care indicele temperatură-umezeală va depăși din nou pragul critic de 80 de unități. „Valul de căldură va fi intens și disconfortul termic deosebit de accentuat. Temperaturile maxime vor ajunge la 40 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 22…23 de grade”, conform ANM.

Conform prognozelor, cerul va fi mai mult senin în weekend, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro