În mai puțin de două ore, Bucureștiul a fost lovit de două coduri portocalii de vreme extremă, iar oamenii au fost sfătuiți să stea în case printr-un mesaj RO-Alert emis de autorități. În nordul orașului, grindina a lovit puternic, provocând inundații pe străzi și distrugeri semnificative. Mai mulți copaci au fost doborâți, căzând peste mașini și blocând circulația.

Pompierii de la ISU București Ilfov au intervenit pe străzile Jandarmeriei, Drumul Sării, Navigației și Constantin Dobrogeanu Gherea, unde copacii au avariat autoturisme și au blocat traficul. Intervenții similare au avut loc și pe strada Madrigalului, Câmpul Pipera și în localitatea Balotești, unde arborii prăbușiți au afectat firele de electricitate.

De asemenea, ploile torențiale au provocat inundații pe mai multe artere din București. Pe DN 1 A la Mogoșoaia, zona podului peste calea ferată a fost acoperită cu apă, iar străzile Străulești, Gârlei și Lăpuș au fost, de asemenea, inundate. În aceste zone, apa a intrat în două case, iar un garaj de pe strada Izbiceni a fost complet inundat.

Pe strada Eugen Jebeleanu, un stâlp doborât a blocat carosabilul, iar pe Șoseaua Petricani, cablurile de pe stâlpi au căzut pe drum, afectând traficul. ISU București-Ilfov a emis mesaje continue pentru informarea și protecția populației în fața fenomenelor meteo extreme.

Meteorologii au anunțat instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a Moldovei și nordul Munteniei, emitenând o avertizare de cod galben. În plus, mai multe zone din România au primit avertizări de caniculă până marți dimineață.