Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat deschiderea a patru noi şantiere pentru modernizarea reţelei de termoficare, care vor acoperi o lungime totală de 14,8 kilometri. Proiectul este finanţat în proporţie de 85% de Ministerul Dezvoltării, iar contractele pentru dirigenţia de şantier şi-au găsit deja adjudecatarii.

Lucrările cuprind sectoare semnificative din oraş, inclusiv zonele de pe Bd. Chişinău, str. Ion Berindei şi Calea Călăraşilor. Cele patru loturi aferente obiectivului de investiţii „Modernizare magistrale de termoficare aparţinând SACET Bucureşti” marchează o extindere importantă a infrastructurii esenţiale pentru locuitorii capitalei.

Nicuşor Dan, folosind platforma Facebook pentru a comunica iniţiativa, a subliniat că acţiunea face parte din eforturile continuu de îmbunătăţire a condiţiilor de trai prin reabilitarea și modernizarea serviciilor publice. De asemenea, prin această investiţie se urmăreşte optimizarea eficienţei energetice a reţelei de termoficare din Bucureşti.

Dintre zonele vizate pentru modernizare se numără artere importante precum Bd. Basarabia, str. Mircea Rosetti, dar şi zone mai puţin extinse dar cruciale pentru conectivitatea sistemului, precum str. Dumitru Slugeru sau str. Ion Berindei. Aceste lucrări reprezintă pași vitali în procesul de modernizare necesar pentru a asigura un serviciu de termoficare fiabil și sustenabil pentru cetăţeni.