Reclamă
Reclamă

Meteorologii au emis, marți, noi avertizări de caniculă pentru următoarele două zile, dar și o avertizare cod galben de furtuni pentru mai bine de jumătate de țară.

Începând de marți, ora 10:00, până miercuri, ora 10:00, în cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Olteniei, partea continentală a Dobrogei și sudul Moldovei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate, maximele situându-se între 35 și 37 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Totodată, pe alocuri noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce vor atinge și depăși ușor 20 de grade.

De marți, ora 12:00, până marți seara, la ora 23:00, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul și centrul Moldovei și cea mai mare parte a zonei montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, manifestate prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului cu rafale de 55…70 km/h, vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp, izolat depășind 30…40 l/mp. Astfel de fenomene vor fi prezente și în alte regiuni, dar pe arii restrânse.

Reclamă

Începând de miercuri, ora 10:00, până miercuri, ora 21:00, în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, cu maxime între 30 și 35 de grade și disconfort termic ridicat, indicele ITU situându-se în jurul valorii de 80 de unități.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, până miercuri dimineața, cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Olteniei, partea continentală a Dobrogei și sudul Moldovei se află sub cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat. Capitala și județele Tulcea, Constanța (parțial), Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Buzău, Vrancea, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Argeș, Olt și Dolj sunt afectate integral.

De asemenea, centrul Moldovei, nordul Olteniei și litoralul se află sub cod galben de caniculă, cu maxime între 30 și 34 de grade și disconfort termic ridicat, indicele ITU situându-se în jurul valorii de 80 de unități. În aceste regiuni, pe alocuri, nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime de peste 20 de grade.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro