Canicula face ravagii în România! Din cauza căldurii insuportabile, în anumite localități din țară se dă apă cu porția.

În mai multe județe din România autoritățile încep să oprească apa din cauza temperaturilor ridicate. Cel mai recent județ în care se întâmplă acest lucru este Ilfov. Furnizorul local de apă a anunțat cetățenii că pe timpul nopții apa va fi sistată, pentru refacerea stocului.

Apă cu porția în Ilfov

Primele localități în care se va aplica această măsură sunt Balotești, Periș și Cernica. Conform companiei, s-a ajuns în această situație din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioadă. Pe fondul caniculei, oamenii au folosit mai multă apă, nu doar pentru consum propriu, ci și pentru cultura plantelor care este grav afectată de secetă.

Așadar, pentru a-și reface rezervele de apă, companiile sunt obligate să le oprească oamenilor apa.

„Utilizarea apei în alte scopuri decât cel casnic generează probleme în serviciul public de distribuție. Apa nu este o resursă inepuizabilă. Nu irosi apa!  ”, a scris furnizorul local de apă.

Furnizorul local de apă a ținut să precizeze că măsura opririi furnizării apei nu este cauzată de vreo defecțiune a sistemelor operate de către companie. Aceasta este o consecință a modificării bruște a consumatorului de consum, pe fondul temperaturilor ridicate. Oamenii nu sunt mulțumiți de această măsură, trăgând atenția că nu pot sta fără apă potabilă de la ora 23 până la ora 5.

Canicula face ravagii în România! Ei sunt românii care vor primi apă cu porția
GettyImages

Canicula face ravagii

Nu doar în Ilfov are loc acest eveniment, ci și în județe precum Arad, Cluj, Ialomița și Constanța. Oamenii trebuie să își limiteze pe cât posibil consumul de apă. În județul Bihor, 3 localități au introdus restricții pe timp de noapte. În Sârbi și Fegernic apa de la rețea va fi întreruptă între orele 23.00 și 05:00, iar în Lugașu de Jos între 00:00 și 06:00.

În Maramureș, în orașul Tăuții-Măgherăuș (cu toate satele apartinatoare), furnizarea apei se face între orele 06:00- 10:00 și 16:00 – 21:00. Totodată, în comuna Grosi cu satele aparținătoare, furnizarea apei între orele 17:00 și 06:00 este întreruptă pe perioada nedeterminata. În zonele Târgu Lăpuș și Farcașa apa va fi furnizată cu presiune scăzută, însă nu va fi întreruptă.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.