Reclamă

Temperaturile caniculare pun mari probleme persoanelor alergice, ale căror simptome devin mult mai grave, atrag atenția medicii. Aceștia subliniază că în această perioadă cu temperaturi extreme și fără precipitații, încărcătura de polen din aer este foarte mare.

„În zilele caniculare, fără precipitații, concentrația de polen în aer crește semnificativ, ceea ce agravează simptomele alergiilor”, explică dr. Andrei Popescu, alergolog. „Din ce în ce mai multe persoane ajung la cabinetele noastre cu simptomatologii severe” adaugă acesta.

Experții avertizează că perioada prelungită cu astfel de temperaturi aduce un risc crescut de șoc anafilactic la persoanele alergice. „Este esențial ca persoanele care știu că au alergii severe să fie foarte atente și să evite expunerea prelungită la aceste condiții meteo extreme”, continuă dr. Popescu.

Medicii menționează că refugiul în interior, la aer condiționat, nu este neapărat o soluție sigură. „Multe dintre instalațiile de climatizare nu sunt curățate corespunzător, ceea ce poate duce la o acumulare de alergeni chiar și în interior”, avertizează specialistul.

Recapitulând, în perioada caniculară fără precipitații, persoanele alergice se confruntă cu simptome mult mai severe din cauza polenului abundent din aer. Riscul de șoc anafilactic crește, iar soluția de a sta la aer condiționat poate fi ineficientă dacă instalațiile nu sunt întreținute corespunzător.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro