Candidatura primarului Daniel Băluță pentru un nou mandat la Sectorul 4 se află în dificultate, în urma desființării neașteptate a alianței dintre PSD și PNL la nivelul Capitalei. Inițial, Băluță și-a înregistrat candidatura bazându-se pe protocolul acestei alianțe, care a devenit invalid peste noapte.

În consecință, Daniel Băluță, împreună cu echipa din Sectorul 4, se află în procesul de a aduna din nou semnăturile necesare pentru a-și putea redepune candidatura. Ei speră să finalizeze acest demers săptămâna viitoare, reluând cursa pentru înregistrarea la Biroul Electoral a Sectorului 4.

Decizia de desființare a alianței a venit după ce PSD și PNL au convenit să participe separat în alegeri, afectând nu doar candidatura lui Băluță, dar și pe cele ale lui Sebastian Burduja și Gabriela Firea. Această schimbare forțează o cursă contra cronometru pentru colectarea semnăturilor, având ca termen limită data de 30 aprilie.

În urma discuțiilor din cadrul Coaliției, a fost decisă adoptarea strategiei cu candidaturi separate pentru Primăria Capitalei, reprezentată de Gabriela Firea din partea PSD și Sebastian Burduja din partea PNL, menită să maximizeze suportul electoral pentru cele două partide.