Mai sunt doar câteva luni până când România va găzdui alegerile locale, iar în majoritatea oraşelor mari deja s-au anunţat numele celor care intră în cursa pentru fotoliul de primar. În Constanţa, bătaia pe locul ocupat, cândva, de controversatul Radu Mazăre, se dă acum intre nume puternice ale politicii şi organizaţiilor din judeţ. Astăzi, un nou candidat s-a anunţat oficial. Este vorba despre fostul preşedinte ANPC, Horia Constantinescu. Acesta vrea să fie suspendat din funcţie până în luna iunie 2020, atunci când vor avea loc alegerile.

În acest context, Horia Constantinescu a transmis o solicitare către preşedintele ANPC, solicitând să îi fie acceptată suspendarea din funcţia de comisar şef adjunct la Comisariatul Constanţa, până la organizarea campaniei electorale.
„În motivarea solicitării, vă invederez următoarele: am luat decizia de a candida pentru funcţia de primar al oraşului Constanţa; în sensul celor arătate mai sus, consider că pregătirea acestui demers nu se potriveşte cu statutul de funcţionar public şi mai ales cu cea de comisar şef adjunct; acesta este un interes personal legitim şi nu trebuie dovedit cu acte, în sensul celor care vizează sănătatea, viaţa de familie etc. Odată cu stabilirea datei începerii campaniei electorale, vă rog să luaţi act şi de cererea de suspendare pentru acest motiv”, se arată în solicitarea lui Horia Constantinescu.

Momentan, Horia Constantinescu nu s-a decis dacă va candida independent sau va alege un partid politic.

În cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Constanța și-au mai anunțat intenția de a intra și actualul primar, Decebal Făgădău, senatorul Vergil Chițac, din partea Pro România va candida deputatul Mircea Dobre, dar şi deputatul USR Stelian Ion.