Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianței PSD-PNL la primăria Capitalei, și-a manifestat această săptămână interesul pentru îmbunătățirea transportului public folosind metroul, pentru a sublinia necesitatea colaborării strânse între Metrorex și Primăria Capitalei.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care imagini de pe contul său de Facebook, prezentându-l folosind metroul, au dispărut ulterior.

„Vreau să fiu convins că metroul este o soluţie fiabilă… fac acest demers în mod evident, pentru a arăta că Metrorex trebuie să vină la Primăria Capitalei. O să repet gestul, pentru că eu consider că trebuie să fii aproape de oraş și asta este cel mai important”, a spus Cîrstoiu, evidențiind modul său direct de a aborda responsabilitățile.

Cîrstoiu nu este la prima experiență cu transportul public, menționând că a folosit în aceeași săptămână mai multe mijloace de transport în comun, subliniind importanța acestora pentru oraș și necesitatea unei interconectări eficiente a tuturor formelor de transport. A criticat în același timp lipsa de inițiativă a actualului primar, Nicușor Dan, în îmbunătățirea transportului public.

„Oamenii sunt foarte frumoşi care merg cu mijloacele de transport în comun… Văd zilnic, și când sunt cu mașina, că autobuzele sunt foarte pline, tramvaiele la fel, troleibuzele la fel și asta se datorează lipsei oricărei preocupări… de a îmbunătăți mijloacele de transport în comun”, a punctat candidatul.