Reclamă

Candidații cu șanse mari la alegerile prezidențiale se află sub presiuni crescânde, fiind puși să răspundă unor acuzații și întrebări incomode. Marcel Ciolacu, liderul PSD, a fost pus în dificultate de reporterii care l-au întrebat despre nota sa la examenul de Bacalaureat. Confuzia lui Ciolacu a fost evidentă: „Nu știu în acest moment. O medie suficient de bună”, a răspuns el, adăugând ulterior că a obținut 7,03 la examenul susținut acum 38 de ani.

Pe de altă parte, Nicolae Ciucă, fostul șef al armatei, a fost supus unei investigații jurnalistice realizate de Recorder, care pune sub semnul întrebării anumite aspecte din cariera sa militară. Ciucă a răspuns ferm, detensionând impactul asupra imaginii sale politice: „Știți ce vreau să spun? Să lase militarii și Armata Română în pace… să aibă treabă cu mine, nu cu Armata Română, e a țării, nu e a nimănui.” La întrebarea dacă este afectat de aceste acuzații, Ciucă a menționat: „Absolut deloc.”

Elena Lasconi, alt nume menționat între candidați, se confruntă cu o anchetă a Parchetului European asupra unor firme private din Câmpulung, suspectate că ar fi obținut în mod ilegal fonduri europene, în cadrul unui proiect coordonat de primăria pe care o conduce.

Deocamdată, Mircea Geoană și George Simion nu s-au confruntat cu scandaluri recente, dar rămân legați de controversele de lungă durată. Imaginea lui Geoană este încă asociată cu episodul infaust al președinției din noaptea alegerilor, în timp ce Simion se confruntă cu percepțiile privind poziția sa pro-rusă.

Subiectul controverselor și al scheletelor din dulapurile candidaților prezidențiali a căpătat relevanță, nu doar pentru impactul asupra imaginii acestora, ci și pentru capacitatea lor de a răspunde întrebărilor directe și acuzațiilor. Mulți dintre candidați încearcă să își mențină credibilitatea și să-și clarifice trecutul, în timp ce campania electorală continuă să se desfășoare sub ochii critici ai publicului.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro