Reclamă
Reclamă

În luna noiembrie, pensionarii din România vor primi pensiile în mod diferențiat în funcție de opțiunile lor de primire a banilor. Casa Națională de Pensii Publice a oferit informații detaliate cu privire la modalitățile de plată și data la care fiecare pensionar își va primi drepturile de pensie în luna noiembrie 2023.

Pensionarii care au optat pentru primirea pensiei prin intermediul Poștei Române vor primi drepturile de pensie în prima jumătate a lunii noiembrie, în intervalul 1-15 noiembrie. Poștașii vor livra pensiile direct la domiciliul pensionarilor în această perioadă.

În cazul în care pensionarii nu se află acasă în momentul livrării, drepturile bănești și documentele de plată pot fi ridicate de la ghișeele poștale în termen de două zile lucrătoare după încheierea procesului de plată.

Pensionarii care au ales să primească pensia pe card vor întâmpina o întârziere în luna noiembrie. Data la care intră pensiile pe card va fi 13 noiembrie, cu o zi întârziere față de data obișnuită de 12 noiembrie. Această întârziere se datorează faptului că 12 noiembrie este o zi de duminică.

Reclamă

Când vor primi pensionarii pensiile în luna noiembrie. Vești proaste: Banii vor întârzia!

Vești bune pentru pensionarii din România

Anul 2024 aduce vești bune pentru pensionarii din România. Noua Lege 127/2019, aprobată în Parlament acum patru ani, urmează să intre în vigoare la 1 ianuarie 2024.

Această lege aduce cu sine creșteri semnificative ale pensiilor, reprezentând o perspectivă pozitivă pentru pensionari. În prezent, valoarea pensiei minime este de 1.125 de lei, iar cu implementarea noii legi, se preconizează o creștere de cel puțin 17,3%.

Majorările pensiilor în 2024 vor depinde de un procentaj între 40% și 45% din salariul minim brut pe economie. De exemplu, dacă salariul minim brut pe economie ajunge la 3.300 de lei în luna octombrie, pensia minimă ar putea începe de la 1.320 de lei, reprezentând 40% din salariul minim.

Valoarea exactă a pensiilor va fi stabilită în funcție de gradul de cotizare al fiecărui beneficiar al pensiei. Conform datelor Institutului Național de Statistică, aproximativ 1,147 milioane de persoane beneficiază de această prevedere în prezent.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro