Când va lua sfârșit epidemia de coronavirus – Anunțul medicilor

Unul dintre cei mai mari experți din România, Alexandru Rafila, a făcut un anunț extrem de important! Acesta spune că ar fi posibilă o slăbire a restricțiilor în ceea ce privește circulația cetățenilor.

Alexandru Rafila a declarat, pentru Digi24, că măsura distanțării sociale ar putea să nu mai fie necesară din luna mai, dar unele măsuri restrictive să rămână în vigoare pe o perioadă mai lungă, până la dispariția completă a virusului.

„Eu cred că după data de 15 mai. Dar atenție, nu distanțarea socială să nu mai fie necesară, o reducere a măsurilor legate de distanțarea socială, dar multe din elementele, de exemplu organizarea de mari manifestări, vor fi probabil pentru mai mult timp în vigoare.”, a declarat dr. Rafila.

De asemenea, președintele Societății Române de Microbiologie a mai declarat că țara noastră va participa la un studiu la nivel mondial, în care se va testa singurul tratament etiologic, capabil să trateze coronavirusului.

„E un medicament etiologic, deci care tratează cauza bolii, singurul de fapt care există disponibil în momentul de față și unde există speranțe legate de o bună eficacitate. E vorba despre un medicament dezvoltat în SUA și noi o să fim parte a unui studiu internațional, în care mai sunt vreo 20 de țări din întreaga lume, în care se vor testa comparativ scheme terapeutice uzuale, le știți foarte bine, antivirale utilizate în infecția HIV, cu interferon, cu hidroxiclorochină, în paralele cu acest medicament. Vor fi loturi de pacienți și scopul este să observăm un câștig terapeutic net în favoarea acestui medicament etiologic și atunci, probabil, și compania americană va putea într-un timp relativ scurt să-l autorizeze pentru producție și pentru punere pe piață, într-un interval de câteva luni.”, a declarat Alexandru Rafila.

Mai mult, medicul consideră că implementarea unor măsuri în spitale ar putea duce la o minimizare a infecțiilor din cadrul unităților sanitare.

„Sunt două lucruri esențiale. În primul rând să existe echipamentul de protecție adecvat locului în care își desfășoară munca fiecare dintre cadrele medicale. Adică nu tebuie același tip de echipament peste tot. Am văzut că lumea este foarte agitată, vrea salopete, combinezoane. Nu trebuie așa ceva. Discutăm doar de majoritatea locurilor, conform recomandărilor OMS. Trebuie o mască, ochelari, sau vizieră, o vizieră e și mai bună, mânuși și un halat impermeabil, de unică folosință. Acestea sunt suficiente pentru marea majoritate a persoanelor care lucrează în sistemul de Sănătate, iar pentru cei care lucrează în locuri specifice, unde îngrijesc pacienți, sigur că trebuie un nivel puțin mai înalt.”, a firmat reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății.

Alexandru Rafila a continuat: „Al doilea lucru, trebuie să facă toate spitalelele exerciții de utilizare a echipamentului, de îmbrăcare și mai ales de scoatere a echipamentulu pentru că contaminarea se poate face inclusiv în momentul în care se scoate echipamentul. Dincolo de asta, măsurile acestea pe care le repetăm, de igienă a mâinilor, de igiena strănutului. Trebuie foarte mare atenție și în rândul personalului medical.”.

Lasă un răspuns

punctul de pensie

Românii mai primesc pensia? Anunțul bombă făcut de Orban

Moldovenii sunt salvați de forțele cerești. Episcopul din Ungheni din avion