Reclamă

Încă de la începutul lunii iulie, un număr de 12 cutremure au fost înregistrate pe teritoriul țării noastre. Așa cum deja ne-am obișnuit, majoritatea s-au produs în zona seismică Vrancea, locul unde au lor cele mai multe cutremure. În doar ultima săptămână au avut loc 7 cutremure. 

Cât despre posibilitatea unui cutremur devastator pentru România, experții au venit cu noi informații. Specialistul în seismologie, Gheorghe Mărmureanu a făcut noi declarații în cadrul unei emisiuni televizate.

Gheorghe Mărmureanu: ,,În jur de 10-13 ani…”

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter s-a produs ieri în Gorj. Puterea acestuia a fost resimțită și în alte orașe din apropiere.

Directorul Institutului Național de Fizică a Pământului a vorbit despre posibilitatea unui cutremur devastator pe teritoriul României.

pixabay

„Zona de aici e cunoscută din foarte puncte de vedere. Și exemplu, acuma vreo 7-8 ani au fost și distrugeri de case, aproape de Cărbunești.

Sunt cutremure de suprafață care, așa cum se știe, ele sunt periculoase când au magnitudine peste 6 încolo, dar acesta a fost un cutremur mic, pentru că a fost de suprafaţă.

Ori, dacă sunt din suprafață, efectele sunt pe o rază mai mică, doar pe o anumită zonă. Ăsta e adevărul. Orice cutremur transmite o energie de radiații și prinde pe o anumită suprafață, în aer.

Contează magnitudinea aici și bineînțeles, adâncimea.

social media

Eu știu că ultimul care a fost la Gorj, acum 7-8 ani a ținut aproape 4-5 zile. Ştiu că a fost lume care li s-au dărâmat casele, case noi chiar făcute, aproape de Cărbunești.

La magnitudinea acestui cutremur nu se pune problema, decât dacă cumva, construcţia este făcută prost.

Acestea sunt cutremure locale şi aici nu au fost efecte ale cutremurelor din Vrancea, pentru că cutremurele vrâncene mari sunt la mare adâncime.

Vrancea poate fi în pericol, mult mai târziu. Nu acum, în jur de 10-13 ani”, a declarat Gheorghe Mărmureanu, potrivit Antena 3.


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro