Regina Elisabeta a II-a a fost cel de-al 40-lea monarh al coroanei Angliei, de la William Cuceritorul încoace. De asemenea, a fost și monarhul cu cea mai lungă domnie pe tronul Marii Britanii. Elisabeta a II-a a prins, la conducerea Marii Britanii, mai multe evenimente istorice, cum ar fi cel de-Al Doilea Război Mondial, Războiul Rece, dar și căderea Uniunii Sovietice.
Au sunat clopotele în toată țara
Presa din întreaga lume a scris despre decesul Reginei Elisabeta a II-a. Aceasta s-a stins din viață joi, la reședința regală din Balmoral, în Scoția. Totuși, anunțul a fost făcut, însă, spre seară. La Catedrala Sfântul Paul și la Westminter au sunat clopotele. Ulterior, în toată țara.
Încă de la anunțul medicilor privind îngrijorarea cu privire la starea de sănătate a Reginei Angliei, mii de oameni s-au adunat pe pajiștea din fața palatului Buckingham, dar și în Scoția, la Balmoral, pentru a aduce un ultim omagiu reginei.
Cine a fost alături de regină în ultimele momente
Alături de Regină în ultimele clipe de viață, au fost alături cei 4 copii, dar și nepotul ei, prințul William. Ducesa de Cambridge a rămas la castelul Windsor cu prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis. Celălalt nepot al reginei, prințul Harry, s-a grăbit să ajungă și el la castelul Balmoral.
Astăzi, sicriul reginei Elisabeta va fi depus la Catedrala din Edinburgh. Aici va rămâne timp de 24 de ore, pentru ca supușii scoțieni ai Casei Regale să îi aducă un ultim omagiu. Ulterior, trupul Reginei va fi transportat cu un tren regal la gara centrală a Londrei. Procesiunea sicriului de la Palatul Buckingham la Catedrala Westminster va avea loc trei zile mai târziu.
Sicriul va fi așezat pe un catafalc în mijlocul catedralei, care va fi deschisă publicului 23 de ore pe zi. Înmormântarea în sine va avea loc peste 10 zile, la Westminster.