Reclamă

Începe numărătoare inversă până la Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat. Elevii din întreaga țară vor susține înainte simulări, menite să le arate nivelul la care se află cu învățatul. Ministerul Educației a anunțat care sunt datele pentru aceste simulări.

Absolvenții de clasa a VIII-a și de clasa a XII-a încep pregătirile pentru cele mai importante examinări de până acum. Mai sunt mai puțin de 6 luni până la Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat.

Înainte însă, în școlile și liceele din țară vor avea lor simulări. Acestea sunt menite să le arate elevilor unde se situează cu materiile pentru examene. Ministerul educației a aprobat miercuri, 25 ianuarie, datele pentru probele scrise ale acestor simultări.

Am aprobat Ordinul privind organizarea simulării evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, în anul şcolar 2022 – 2023. (…) Ordinul a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial.”, a precizat ministrul Educației, Ligia Deca.

Când au loc simulările pentru Evaluarea Națională

Elevii de clasa a VIII-a încep probele pe 20 martie, cu simularea la limba și literatura română. Următoarea zi, 21 martie, va fi susţinută și proba la matematică.

Cei care fac parte din minorități naţionale vor susţine în data de 22 martie proba scrisă la limba şi literatura maternă.

Iar mult așteptatele rezultate se vor afișa pe 29 martie. Atenție, notele obținute NU se trec în catalog.

Când au loc simulările pentru Bacalaureat

Elevii care se apropie de examenul maturității încep simulările mai târziu. Pe 27 martie va fi proba la limba şi literatura română, care va fi urmată pe 28 martie de proba obligatorie a profilului. Respectiv, în data de 29 martie va avea loc proba la alegerea profilului şi specializării.

Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 30 martie proba scrisă la limba şi literatura maternă.

Pentru ei, rezultatele vor fi publicate în data de 6 aprilie.

Cu toate că trecerea notelor obținute în catalog nu este obligatorie, elevii pot opta pentru acest lucru. Însă cadrele didactice nu au voie să facă acest lucru dacă tinerii nu și-au dat acordul.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro