Pe 24 aprilie,  creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele, moment în care se marchează Învierea Domnului nostru Iisus Hristos. Pregătirile încep încă din săptămâna patimilor pentru ca în seara Învierii toate lucrurile să fie puse la punct.

Pentru această sărbătoare importantă pentru creștinătate, gospodinele pregătesc feluri de mâncare care mai de care. Cu toate acestea, „vedeta” rămâne oul de Paște.

Când se vopsesc ouăle de Paște

Sursa: Social media

Acesta nu se vopsesc într-o zi oarecare, ci în Joia Mare, cunoscută și sub denumirea de „Joia Patimilor”. În această zi se vopsesc ouăle în culoarea roșie. Acest lucru sugerează sângele lui Iisus Hristos care a fost răstignit pe cruce pentru ca omenirea să se mântuiască. O tradiție veche din popor spune că ouăle înroșite în această zi nu se vor strica pe parcursul anului.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Mai multe legende străvechi sunt legate de vopsirea ouălelor de Paște în culoare roșie. Una dintre legende spune că în momentul în care Iisus Hristos era răstignit pe cruce, mama Sa, Maica Domnului a mers către Pilat având un coș cu ouă în mână. Aceasta se gândea că în modul acesta va reuși să-l determine să cedeze și să-l ierte pe Iisus. Întrucât, Maica Domnului a obosit, s-a așezat la umbra unui copac pentru a se odihni. În momentul în care s-a ridicat, a observat că ouăle pe care le avea în coș se înroșiseră cu sângele care a curs de pe Iisus.

Potrivit unei alte legende se spune că, în ziua în care Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu a fost răstignit pe cruce, toate ouăle din lume s-au înroșit.

O altă legendă spune că, chiar Maica Domnului a fost cea care a așezat un coș cu ouă sub crucea fiului său. Aceste ouă erau pregătite pentru a-i îndupleca pe soldați să nu-i ucidă fiul. De asemenea, se spune că Sângele Mântuitorului este un simbol al vieții.