Conform studiilor, medicamentul reduce șansele ca boala să progreseze cu aproape două cincimi atunci când este utilizat cu chimioterapia.

Serviciul Național de Sănătate din Anglia a oferit recent o rază de speranță pentru mai multe femei care se luptă cu o formă mortală de cancer de sân, cu ajutorul unui nou medicament de imunoterapie.

Medicamentul, pembrolizumab, a fost aprobat pentru utilizare de către Institutul Național pentru Sănătate și Excelență în Îngrijire (Nisa) pentru un număr de până la 1600 de femei într-un an.

Se spune că medicamentul poate face tumora să „dispară”. Pembrolizumab va fi utilizat acum pentru a trata cancerul de sân triplu negativ. Este o formă agresivă a bolii care apare des la persoanele cu vârsta de 40 de ani sau mai puțin.

Potrivit studiilor, medicamentul reduce șansele ca boala să progreseze cu aproape două cincimi atunci când este utilizat împreună cu chimioterapia. Pembrolizumab ar putea, de asemenea, să ajute cancerul să dispară înainte de intervenția chirurgicală, ceea ce poate scuti femeile de necesitatea unor operații invazive.

Conform studiilor, medicamentul reduce șansele ca boala să progreseze cu aproape două cincimi atunci când este utilizat cu chimioterapia

Sursa: Social media

Medicamentul se administrează prin perfuzie în sânge pentru a stimula sistemul imunitar să lupte împotriva celulelor canceroase. Medicamentele țintesc proteinele de pe suprafața celulelor imune, ceea ce acționează ca o frână asupra efectelor lor dăunătoare.

Tratamentul a fost oferit pe NHS începând cu 8 noiembrie. De asemenea, organismul de sănătate a declarat că a încheiat un acord confidențial de reducere cu producătorul MSD pentru a finanța imediat medicamentul cu un preț de 91.000 de lire sterline pentru fiecare pacient.

Noul medicament împotriva cancerului de sân va fi administrat doar pacientelor care prezintă cel mai mare risc și despre care medicii decid că sunt cei mai potriviți factori de bază care determină dacă un pacient este sau nu potrivit pentru tratament.

„Acesta este un moment extrem de important pentru femei! NHS a încheiat un nou acord pentru a lansa un medicament care ar putea salva vieți pentru pacientele care suferă de cea mai agresivă formă de cancer de sân, care a fost în mod tradițional foarte dificil de tratat.  Va da speranță celor care sunt diagnosticate și va preveni evoluția cancerului, permițând oamenilor să ducă o viață normală și sănătoasă”, a declarat director executiv al NHS England.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.