Reclamă
Reclamă

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri proiectul de lege privind înfiinţarea unor centre de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri. Legea va merge la promulgare.

Proiectul de lege completează Legea nr.143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi are ca obiect de reglementare înfiinţarea unor centre de dezintoxicare şi recuperare. Aceste centre includ măsuri de prevenire, tratament, prevenire a riscurilor şi consecinţelor asociate consumului de droguri, precum şi de reintegrare socială.

„Se înfiinţează şi se organizează centre de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri ca instituţii specializate pentru recuperarea socială a persoanelor dependente de droguri. Acestea au personalitate juridică şi se înfiinţează şi funcţionează în subordinea Ministerului Sănătăţii. Centrele se acreditează de către Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate conform standardelor internaţionale în materia recuperării persoanelor dependente de droguri. Pentru construcţia, înfiinţarea şi funcţionarea centrelor se alocă sume de investiţii şi de funcţionare în proporţie egală, 50% din bugetul de stat prin Ministerul Sănătăţii şi 50% din bugetele autorităţilor publice interesate, ori fonduri din programe de finanţare europene”, se arată în proiect.

Reclamă

În total, vor fi înființate opt centre, câte unul în fiecare regiune a țării.

„Astăzi, Parlamentul a adoptat și cel de-al treilea proiect, care prevede înființarea unor centre regionale de dezintoxicare și recuperare a dependenților în fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare ale României: Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru și București-Ilfov”, a anunțat ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Proiectul de lege a fost adoptat şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro