Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, face acuzații grave la adresa președintelui Klaus Iohannis, menționând că acesta nu își iubește poporul. În urmă cu o lună președintele declara că coronavirus este doar o simplă răceală, iar acum cere tuturor să stea în case.

Șeful statului este acuzat că nu se implică în toată această criză, iar Guvernul doar mimenază că lucrează. Mai mult, acesta este comparat cu Emil Constantinescu, iar coronavirus este asociat cu mineriada.

„Dispărut de câteva zile, astăzi a apărut la TV dl Iohannis. Să ne spună aproape nimic. După ce acum vreo lună ne spunea să mergem la anticipate pentru că este doar o răceală și nu se întâmplă nimic, astăzi a venit să ne spună că virusul poate fi mortal.

Mesajele unui președinte către națiune sunt importante și decisive mai ales în cazul unei crize. Asta dacă ocupantul celei mai înalte funcții este cu adevărat președintele națiunii și nu doar al partidului care l-a promovat. Dl Iohannis, prin obsesia de a avea Guvernul lui, judecătorii lui, procurorii lui, Parlamentul lui a devenit doar președintele unei minorități din PNL. El nu mai este nici măcar al celor care l-au ales în urmă cu doar 4 luni.

În loc să dea sfaturi din confortul Palatului Cotroceni sau de la reședința din Vila Lac, mai bine ar pune mâna să-și sune prietenii politici, dacă îi mai are, ca să facă rost de măști și halate pentru cei din prima linie. Sau să vorbească cu firmele afectate de criză și să-și convingă ciracii din Guvern să treacă la muncă și să nu mai mimeze că lucrează. Sau să fie alături de doctorii și personalul medical care cad unul câte unul la datorie. Asta ar trebui să facă un președinte care își iubește cu adevărat poporul.

Mai țineți minte cum s-a comportat președintele Emil Constantinescu după ce a decretat starea de urgență când cu minerii? Primul lucru pe care l-a făcut a fost să se ducă la punctul de comandă din Ministerul de Interne și nu a plecat de acolo până când lucrurile nu au revenit la normal și democrația a fost repusă în drepturi. Cam asta înseamnă un președinte care își iubește poporul cu adevărat și nu doar voturile lui!”, scrie Tăriceanu pe Facebook.