Călin Donca nu se va întoarce prea curând acasă. Magistrații de la Curtea de Apel Brașov au respins contestația sa la măsura de arest preventiv. Omul de afaceri va rămâne în spatele gratiilor pentru 30 de zile.

Milionarul a vrut să scape cu control judiciar

Călin Donca a fost scos luni, 25 septembrie din arest și dus la Curtea de Apel Brașov. Aici, el și avocatul său au încercat să-i convingă pe magistrați că nu există motive pentru care omul de afaceri trebuie să fie lipsit de libertate, ci în schimb ar trebui să fie pus sub control judiciar.

După ce au ascultat argumentele apărării lui Donca, judecătorii au amânat decizia pentru a doua zi. Marți, 26 septembrie, Curtea de Apel Brașov a transmis și decizia acestora, care este definitivă: antreprenorul rămâne în arest.

Aceeași decizie au luat-o și în cazul partenerei de afaceri a lui Călin Donca, Ileana Buzatu. Singura care a scăpat de arestul preventiv în acest dosar este Elena Dobre, contabila firmelor antreprenorului.

Ce spune avocatul afaceristului despre acuzațiile din dosar

Călin Donca a fost arestat de oamenii legii după ce i-au fost aduce acuzații extrem de grave. Procurorii DIICOT l-au acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare, evaziune fiscală, înșelăciune și manipularea pieței de capital.

Iar prejudiciul pe care l-a adus statului ar fi unul enorm. E vorba de 4 milioane de lei. Mai mult decât atât, și-ar fi înșelat și investitorii, dar și pe cei care s-au încrezut în proiectul său cu criptomonede. 700.000 de dolari ar fi obținut grupul din care făcea parte acesta.

Acuzațiile acestea vin ca un șoc pentru admiratorii omului de afaceri, care a devenit foarte cunoscut în mediul online.

Atât el, cât și soția sa, Orianda Donca, au vorbit mereu despre afacerile lor, dar și despre felul în care și-au câștigat averea în mod cinstit. Dacă acuzațiile ce îi sunt aduse lui Călin Donca se dovedesc a fi adevărate, toată această poveste nu fi nimic mai mult decât o simplă publicitate care s-a dovedit a fi falsă.