Călin Donca, milionarul arestat preventiv pentru fraudă fiscală, vrea să iasă din spatele gratiilor. Avocatul său a contestat măsura și a cerut în schimb cercetarea sub control judiciar. Curtea de Apel Brașov a amânat decizia pentru marți, 26 septembrie.

Călin Donca rămâne în spatele gratiilor pentru cel puțin încă o zi

Călin Donca, milionarul celebru în spațiul public datorită afacerilor sale, a ajuns luni, 25 septembrie în fața instanței.

Avocatul afaceristului a contestat măsura de arest preventiv pentru 30 de zile, aducând în fața Curții de Apel Brașov argumente pentru plasarea clientului său sub control judiciar.

Donca a încercat să-i convingă pe magistrați că nu reprezintă un pericol să fie eliberat din arestul preventiv. De asemenea, surse din presa locală afirmă că acesta ar mai fi susținut că trebuie să fie alături de familia sa în aceste momente dificile.

Cât despre acuzațiile ce îi sunt aduse, apărătorul său legal a venit și cu diferite justificări. În plus, acesta susține că nu ar exista probe suficiente care să justifice arestul preventiv.

Ce argumente a adus avocatul lui Donca ca să-l scoată din arest

Un alt argument care ar trebui să-i aducă eliberarea din spatele gratiilor lui Donca ar fi prejudiciul adus și bunurile ce i-au fost puse sub sechestru.

Este vorba, mai exact, despre 30 de case și terenuri, trei mașini scumpe, dar și 16 ceasuri de lux, cu o valoare de 500.000 de euro. Acestea ar fi suficiente pentru acoperirea prejudicului adus prin evaziune fiscală.

Nu clientul trebuie să justifice, ci statul român trebuie să dovedească contrariul. Să depășim și noi mentalitatea comunistă, dacă ai bani sigur ai furat. Să dovedească statul contrariul, nu mai trăim în comunism., a declarat Bogdan Cimbru, avocatul lui Călin Donca.

După ce au ascultat toate argumentele apărării, magistrații de la Curtea de Apel București trebuie să ia o decizie în ceea ce-l privește pe Călin Donca. Hotărârea, care trebuia pronunțată azi, a fost amânată pentru următoarea zi.