Reclamă

Calendar ortodox, 22 iulie 2022. Astăzi, Biserica Ortodoxă o pomenește pe Sfânta Maria Magdalena. Aceasta a participat la răstignirea Mântuitorului. Tot Ea a fost și prima persoană care a aflat că Iisus a înviat. Sfânta Maria Magdalena L-a propovăduit pe Hristos și a trăit în cuvântul lui. Moaștele Sfintei se află, în prezent, la Mănăstirea „Simonos Petra” din Sfântul Munte Athos.

Sfânta Maria Magdalena

Sfânta Maria Magdalena a fost originara din Magdala, un sat pescăresc de pe țărmul vestic al Lacului Ghenizaret. Ea a fost tămăduită de șapte duhuri necurate de către Hristos și după aceasta minune, a ales să-L urmeze.

Maria Magdalena a participat la răstignirea Mantuitorului și a fost prima persoana care a aflat de la un înger ca Iisus a înviat. Potrivit Tradiției, Maria Magdalena L-a propovăduit pe Hristos și în Roma, unde l-ar fi convertit pe împăratul Tiberiu.

Aceasta a ajuns și în Efes, spre a-i sta în ajutor Sfântului Ioan Evanghelistul în vestirea Evangheliei. Se pare că ea a fost îngropata în peștera în care au dormit somnul de sute de ani Cei Șapte Tineri, pomeniți de Biserica pe 4 august.

În prezent, racla cu mâna stânga a Sfintei Maria Magdalena se află la Mănăstirea „Simonos Petra” din Sfântul Munte Athos.

Calendar ortodox, vineri, 22 iulie 2022. Ce mare sfântă este prăznuită astăzi
Social media

Troparul Sfintei Maria Magdalena

„Lui Hristos, Cel Ce pentru noi S-a născut din Fecioara, Cinstita Maria Magdalena, ai urmat și ai păzit îndreptările și legile Lui. Pentru aceasta, astăzi, preasfințită pomenirea ta prăznuind, te lăudăm cu credință și te cinstim cu dragoste.”

Tot astăzi, facem pomenirea:

– Sfintei Mucenițe Marcela din Chios.

Rugăciune către Sfânta Maria Magdalena

Sfânta Maria Magdalena este mijlocitoare pentru toți cei care pun început bun vieții lor. Pentru toți cei care vor să se pocăiască și să urmeze lui Hristos. Pentru toți cei care sunt cuprinși de duhuri necurate, stăpâniți de patimi și de vicii, de frică și întristare. Pentru cei cuprinși de deznădejde din pricina păcatelor. Pentru cei însetați de curăție și sfințenie.

„Bucură-te, ceea ce L-ai plâns pe Hristos Cel răstignit de bunăvoie; Bucură-te, ceea ce ai aflat veselie veșnică în locașurile cerești; Bucură-te, cea ce ne-ai arătat nouă chipul plângerii folositoare; Bucură-te, ceea ce ești bucurie pentru sufletele noastre; Bucură-te, mângâiere duhovnicească a tuturor necăjiților; Bucură-te, ceea ce ai pătimit pe pământ pentru Iisus Hristos; Bucură-te, ceea ce ai fost cinstită de Domnul în cer; Bucură-te, biruitoare a vrăjmașilor Crucii; Bucură-te, ajutătoare grabnică la vreme de întristare”.


Reclamă

Share.

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro