Biserica Ortodoxă cinstește azi, în zi de mare sărbătoare, pe Sfântul Sfințit Mucenic Vavila, episcopul Antiohiei, Sfântul Proroc Moise și pe Sfântul Mucenic Petroniu.
Cine a fost Sfântul Vavila, episcopul Antiohiei
Sfântul Vavila, episcopul Antiohiei a trăit în vremea împăratului Numerian. Se zice că acest împărat ar fi jertfit idolilor pe copilul unui conducător păgân. Apoi, dat drept zălog pentru pace, a mers către biserica în care slujea Sfântul Vavila, pentru a vedea ce se întâmplă în ea.
Dar, la intrare, Sfântul Vavila l-a oprit pe împărat, motivând că nu este creștin. La scurt timp, Vavila este chemat la împăratul Numerian, pentru a aduce jertfe zeilor. Întrucât a refuzat să se lepede de Hristos și să slujească zeilor, Sfântul Vavila a fost supus la chinuri grele.
În tot acest timp, împăratul a poruncit să fie uciși alți trei copii, fii duhovnicești. Sfântul a fost martor la uciderea acestora și i-a întărit în mucenicia lor, scrie creștinortodox.ro.
După moartea celor trei a fost ucis și Sfântul Vavila.
Rugăciunea care te ferește de necazuri
Rugăciunile te ajută să îți găsești liniștea sufletească și să stabilești o conexiune cu Domnul. Dacă ai necazuri, ești neliniștit și cuprins de gânduri apăsătoare, rostește această rugă.
„Doamne, așa precum arde lumânarea mea de repede, luată din sfânta biserica, tot așa să-mi ajute Dumnezeu, Maică Precista și toți sfinții, că să piară tot atât de repede toate făcăturile, spurcăciunile, toate relele și patimile, blestemele și lucrurile diavolești, farmecele, descântecele, meșteșugurile și uneltele diavolești de la locul unde stau, de la casă mea, din familia mea, de la cei bântuiți de patimi (băutură, cafea, tutun, curvie, jocuri de noroc, neascultare și nesupunere, înjurăturile de cele sfinte), din capul meu, din trupul meu, din sufletul meu, din familia mea.
Doamne, ajută-mă să-mi recapăt sănătatea, liniștea, sporul și prosperitatea casei, a serviciului, a locului unde lucrez, să fiu binevăzut, să am spor în casă, în vite, în păsări, să fiu ferit de accidente și de relele întâmplări, eu și Casă mea, familia și colaboratorii de la muncă. Doamne, să se depărteze vrăjmașii și să se îmblânzească, să am soarta bună de la Dumnezeu, să mi se dezlege cununiile și făcăturile, să fiu ferit de argintul viu și lucrurile vrăjitorești să nu aibă putere asupra mea. Doamne, ferește casă mea de ura și invidie, de certuri, de bătăi, de boli molipsitoare, de beții, de anturaj prost.
Doamne, ferește familia mea și sufletele noastre de toate încercările și răutățile și da-ne, Doamne, sănătate, împliniri, realizări și viață fără de primejdii. Doamne, întărește-mă și păstrează-mi credință strămoșilor, credință creștinilor. Doamne, ocrotește pe părinții mei, pe frații mei, pe surorile mele (se spun numele lor) și dezleagă blestemele viilor și morților căzute asupra noastră. Și luminează mintea și soarta copiilor noștri, da-le spor la învățătură și reușită în viață.
Doamne, veghează și întărește tineretul și copiii celor de-un neam și o credință cu noi. Doamne, ai grijă de toți copiii și înțelepțește și pe copiii mei. (Toate numele pentru care se roagă respectivul.) Doamne, da-ne pâinea cea de toate zilele și liniștea ta cea sfânta! Doamne, să se împlinească toate rugăciunile noastre! Doamne, ajută-ne! Doamne, iartă-ne! Doamne, miluiește-ne! Doamne, fie-Ți milă de noi! Doamne al puterilor, fii cu noi! Amin!”