Reclamă

A fost respins proiectul de lege care cerea stabilirea zilei de azi ca sărbătoare a comunității maghiare.

Camera Deputaților a respins proiectul de lege. Urmărea consacrarea zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunității maghiare de pe teritoriul României.

Camera Deputaților a respins proiectul de lege prin care era propusă ca ziua de 15 martie să fie Ziua comunității maghiare din România

Kelemen Hunor a declarat în timpul dezbaterilor că singurul lucru pe care îl propun de 15 martie este stabilirea acestei zi ca fiind Ziua comunității magjiare din România.

Proiectul de lege a fost respins. Un număr de 234 de voturi pentru, 20 împotrivă, 22 de abțineri, iar patru deputați au refuzat să voteze.

” Iniţiatorii propun un singur lucru – ziua de 15 martie să fie Ziua comunităţii maghiare din România. Acest lucru să fie recunoscut prin lege. Ceea ce facem de ani de zile să fie legiferat, punând astfel încă o cărămidă la construcţia noastră comună. Idealurile asumate la Revoluţia din 1848 sunt, de fapt, idealurile Revoluţiei franceze, preluate de toate statele europene – libertate, egalitate, fraternitate. Trei valori care sunt şi azi valabile. (…) Săptămânile trecute am avut un sentiment ciudat. Am avut impresia că politica speranţei în sensul de a gândi împreună soluţii politice pentru comunitatea maghiară nu mai funcţionează aproape deloc. Am avut senzaţia că unii în loc de speranţă oferă politica urii”, a declarat Kelemen Hunor, în timpul dezbaterilor care au avut loc.

arhivă presă

Marius Pașcan: „Nu putem uita ce s-a întâmplat la 1848 când a început prigoana antiromânească prin omoruri”

„Acest proiect stă în aşteptare din 2017. Și se urmărea strategic un moment potrivit pentru a se negocia cu o majoritate parlamentară adoptarea sa. Perfidia şi viclenia … Nu putem uita ce s-a întâmplat la 1848 când a început prigoana antiromânească prin omoruri, schingiuiri, asuprire, batjocură şi umilire a românilor transilvăneni”, a declarat atunci Marius Paşcan.


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro