Reclamă

Apostolul și Evanghelistul Sfântul Ioan, numit Teologul, a fost fiul lui Salomee și al lui Zebedeu. Sfântul Ioan a fost unul dintre cei doisprezece ucenici. El a fost „cel pe care l-a iubit Isus”. (Ioan 20:2) Acesta este motivul pentru care el este adesea numit „ucenicul iubit”.

CITEȘTE ȘI – Rugăciunea grabnic ajutătoare. Rostește-o acum, iar efectele se vor resimți imediat, e un adevărat „pansament” pentru suflet

Sfântul Ioan este autorul celei de-a patra Evanghelii, de unde titlul său „Evanghelist”, un titlu dat celor patru scriitori de Evanghelie – Matei, Marcu, Luca și Ioan. De asemenea, a scris trei epistole,  Ioan I, Ioan II și Ioan III. El a scris și cartea Apocalipsa. Sfântul Ioan este singurul dintre cei doisprezece ucenici care a murit din cauze naturale. A trăit până la 100 de ani. A murit în exil pe insula grecească Patmos.

Sursa: Social media

Sfântul Ioan este unul dintre puținii sfinți cărora li sa dat titlul de „teolog”.  El a explicat cine este Hristos într-un mod pe care nimeni altcineva nu l-a explicat.

Pe lângă Evanghelie și Apocalipsă, apostolul Ioan a scris trei epistole care au fost încorporate în cărțile Noului Testament ca epistole ecumenice (universale). Gândul principal din epistolele sale a fost: creștinii trebuie să învețe să iubească: iubiților, să ne iubim unii pe alții: căci iubirea este de la Dumnezeu; și oricine iubește este născut din Dumnezeu și Îl cunoaște pe Dumnezeu. Cine nu iubește nu-L cunoaște pe Dumnezeu; căci Dumnezeu este dragoste ( Ioan I 4:7-8).

Rugăciune către Sfântul Ioan Teologul

„Mare şi întru tot lăudate Apostole şi Evangheliste Ioane, de Dumnezeu Cuvântătorule, ucenice iubit al lui Hristos, fierbintele nostru apărător şi în necazuri grabnicule ajutător! Roagă-L pe Domnul Dumnezeu să ne dăruiască iertarea tuturor păcatelor noastre, câte am păcătuit din tinereţe în toată viaţa noastră cu lucrul cu cuvântul, cu pofta şi cu toate simţirile noastre, iar la ieşirea sufletelor noastre din trup ajută-ne nouă, păcătoşilor, să ne izbăvim de vămile văzduhului şi de muncile cele veşnice, ca prin milostiva ta mijlocire să proslăvim pe Tatăl și pe Fiul și pe Sfântul Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor.”


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro