Reclamă
Reclamă

Sfântul Macarie al Alexandriei a fost contemporan și prieten al Sfântului Macarie al Egiptului (19 ianuarie). S-a născut în anul 295 și până la vârsta de patruzeci de ani s-a ocupat cu comerțul. Mai târziu, a fost botezat și s-a retras în deșert, unde a petrecut mai bine de șaizeci de ani.

Sfântul Macarie al Alexandriei, ca și Macarie al Egiptului, a fost un mare ascet și a făcut multe minuni. Aflând despre isprava ascetică a unui călugăr, a încercat să o imite.

Sfântul Macarie. Viața pe scurt

Prin viața sa ascetică, prin post și prin renunțarea la lucrurile pământești, Sfântul Macarie a dobândit darurile de a face minuni și de a discerne gândurile interioare ale oamenilor și a avut și multe viziuni.

Sursa: Social media

Sfântul Macarie a fost slăvit prin multe minuni de vindecare a bolnavilor și de izgonire a demonilor. Sfântul Macarie al Alexandriei a murit în jurul anului 394-395, la vârsta de o sută de ani.

Reclamă

Troparul Sfântului Cuvios Macarie Egipteanul

Glasul 1

Locuitor pustiului, înger în trup și de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, Părintele nostru Macarie. Cu postul, cu privegherea și prin rugăciune primind daruri cerești, tămăduiești pe cei bolnavi și sufletele celor ce aleargă la tine cu credință. Slavă Celui Ce ți-a dat ție putere; Slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri.

Condacul Sfântului Cuvios Macarie Egipteanul

Glasul 1 

Ceata îngerilor, ceata mucenicilor, și a Apostolilor Tăi, Cuvântule, se roagă totdeauna multei milostivirii Tale, Iubitorule de oameni, miluește-i pe toți, pentru Născătoarea de Dumnezeu, ca un îndurat.

Viață fericită ducând în lume, te-ai învrednicit a te sălășlui în pământul celor blânzi, împreună cu cetele fericiților, Sfinte Macarie, purtătorule de Dumnezeu; și locuind în pustiu, ca într-o cetate, ai primit de la Dumnezeu harul minunilor. Pentru aceasta te cinstim.

Reclamă
Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro