Astăzi este prăznuit Sfântul Cuvios David.

Biserica Ortodoxă îl prăznuiește în fiecare an, pe 26 iunie pe Sfântul Cuvios David, cunoscut pentru credința sa de necontestat. La fel se spune și despre faptul că a vindecat oamenii bolnavi, care își pierduseră speranța. Credința creștină menționează minunile pe care le-a făcut Sfântul Cuvios David pentru cei care au început să se închine la idoli. Este bine ca astăzi să se rostească rugăciunea către Sfântul Cuvios David, despre care se spune că face minuni. 

Cine a fost Sfântul Cuvios David

Sfântul Cuvios David s-a născut în Tesalonic, în secolul al IV-lea și s-a călugărit de tânăr. Se spune că după trei ani în care a îndurat ploi, zăpezi și căldura, a primit harul de a-i vindeca pe bolnavi. Ba mai mult, sunt cunoscute minunile sale de a alunga duhurile rele.

De altfel, se spune și despre rugăciunea către Sfântul Cuvios David că le aduce liniște celor care o rostesc. Credința creștină menționează și o altă întâmplare din care Sfântul Cuvios David iese nevătămat. Sfântul Cuvios David a pus în palmele sale cărbuni încinși și tămâie.

Sfântul Cuvios David mai este cunoscut și sub denumirea de mântuitorul sufletelor, întrucât le-a adus liniște sufletească celor care se îndepărtaseră de Dumnezeu.

Calendar ortodox, duminică, 26 iunie. Ce mare sărbătoare este la români
doxologia.ro

Rugăciunea către Sfântul Cuvios David

„Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor și cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; și te-ai făcut luminator lumii, strălucind cu minunile, David, părintele nostru. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu că să mântuiască sufletele noastre!

Ca o grădină pururea înflorită şi aducătoare de roadele virtuţilor, te-ai arătat deasupra copacului celui sădit; ca o pasăre cu bun glas şi mai presus decât Raiul, primind în inima ta pomul vieţii, pe Dumnezeu, pe Acesta L-ai lucrat, de Dumnezeu înţelepţite, cu Care ne şi hrăneşti pe noi prin har; roagă-te pururea pentru noi, Preafericite David!”

Distribuie

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.