O mare sărbătoare este astăzi pentru toți creștinii ortodocși din România. Iată despre ce e vorba

Astăzi, 5 august 2022, Biserica Ortodoxă Română sărbătorește un sfânt imporant. Data de astăzi este notată în calendar cu cruce roșie. Iată despre ce sărbătoare este vorba!

Sfântul Ioan Iacob Hozevitul este sărbătorit astăzi de biserică și de către creștini. Iată ce fapte a făcut acesta, fapte din timpul vieții care l-au consacrat drept sfânt.

Sfântul Ioan Iacob Hozevitul este sărbătorit astăzi de români

Sfântul Ioan Iacob Hozevitul este de origine română și s-a născut în data de 23 iulie 1913, în Botoșani. La botez, sfântul a primit numele de Ilie.

Din nefericire pentru el, viața sa nu a fost deloc ușoară. La o vârstă fragedă a rămas orfan de ambii părinți și cea care s-a ocupat de creșterea lui a fost bunica.

Cea mai puternică rugăciune adresată Sfântului Ioan Iacob Hozevitul

O, Cuvioase Părinte Ioane, viață cerească ai petrecut pe pământ, căci de la Sfântul Botez ai primit numele marelui prooroc Ilie. Iar la primirea chipului îngeresc, Sfântului Ioan Botezătorul spre ocrotire ai fost încredințat. De aceea, ai urmat în viață pilda lor.

Pentru viața ta sfântă din pustie, trecând din lumea cea deșartă, Domnul ți-a odihnit sufletul în strălucirea Raiului. Iar trupului tău osârduitor i-a dăruit nestricăciunea, arătând întru tine slava numelui Său.

Acestea avându-le în minte, noi, nevrednicii și păcătoșii, venim cu umilință și evlavie, rugându-te să nu ne treci cu vederea când alergăm la ajutorul tău.

Sfinte Părinte Ioane, cel ce din pruncie ai fost orfan de părinți, ajută cu rugăciunile tale pe cei orfani, ca să găsească iubirea Părintelui ceresc; cel ce ai fost frate și viețuitor în mănăstire.

Ajută-ne să viețuim, oriunde, ca frați întru Hristos. Cel ce ai făcut din dorul de pustie dor de cerul sfânt, ajută-ne cu rugăciunile tale să căutăm sfințirea sufletelor noastre pustiite de păcate.

Rostește această rugăciune astăzi și vei avea parte de minuni în viața ta

Sursa: Pixabay

Cel ce ai fost mult nevoitor, ajută pe cei ce se nevoiesc în dreapta credință să împlinească în viața lor poruncile lui Hristos. Cel ce ai fost fierbinte rugător către Dumnezeu, întărește rugăciunile și sporește râvna și evlavia noastră. Cel ce ai dorit a viețui în Țara Sfântă, ajută-ne ca, prin fapte bune, să sfințim locul în care trăim. Chemând pururea pe Duhul Sfânt să sălășluiască întru noi; cel ce ai coborât prin rugăciunile tale cerul în peșteră.

Roagă-L pe Hristos să încălzească și să lumineze cu iubirea Sa peștera inimilor noastre; cel ce încă din lumea aceasta ai simțit bucuria și pacea vieții veșnice, roagă-L pe Tatăl Ceresc să ne dăruiască bucuria și pacea Împărăției Sale.

Sfinte Părinte Ioane, păzește pe bătrâni în dreapta credință, pe tineri în viața curată și pe copii în iubire de Dumnezeu și de părinți. Ocrotește cu rugăciunile tale pe săraci și pe bolnavi, pe văduve și pe orfani, pe călători și pe cei robiți.

Ferește țara noastră de primejdii și necazuri și roagă-te pentru întreg poporul binecredincios, ca împreună cu tine să preamărească, prin credință și fapte, pe Dumnezeu: Tatăl și Fiul și Sfântul Duh. Amin.

Distribuie

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!