Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a confirmat reluarea programului “Străzi deschise” în weekend-ul 6-7 aprilie, când Calea Victoriei se va transforma în zonă pietonală, potrivit Agerpres.

Decizia vine ca parte a unui efort de a oferi locuitorilor și turiștilor posibilitatea de a se bucura de spații urbane în aer liber, fără accesul vehiculelor motorizate.

În intervalul orar 10:00 – 22:00, pe durata celor două zile, secțiunea din Calea Victoriei cuprinsă între Piața Victoriei și intersecția cu Strada Gheorghe Manu, precum și segmentul de drum dintre Bulevardul Dacia și Splaiul Independenței, vor fi accesibile exclusiv pietonilor. Nicușor Dan a ținut să precizeze că intersecțiile adiacente traseului selectat pentru programul “Străzi deschise” nu vor fi închise traficului rutier.

Anunțul privind această inițiativă a fost făcut pe pagina de Facebook a primarului Nicușor Dan, subliniindu-se disponibilitatea administrației orașului de a oferi alternative plăcute de petrecere a timpului liber în Capitală. Acest demers își propune să încurajeze mobilitatea alternativă și să creeze un mediu urban mai prietenos pentru locuitori și vizitatori deopotrivă.