Reclamă
Reclamă

Companiile aeriene au anunțat că vor mări tarifele biletelor, ca urmare a introducerii unei taxe de mediu pe care trebuie să o plătească pentru poluare. Astfel, biletele de avion vor costa chiar și cu 75 de euro mai mult.

Principala cauză este taxa de mediu impusă companiilor aeriene. Unele companii au transmis că nu pot suporta singure această taxă și că sunt nevoite să transfere costurile asupra pasagerilor, tarifele urmând să crească chiar și cu 70 de euro pentru fiecare bilet.

În schimb, compania TAROM a anunțat că va suporta aceste costuri fără a mări prețurile biletelor. De asemenea, mai multe companii aeriene low-cost au solicitat subvenții statelor pentru a reduce impactul acestor scumpiri asupra pasagerilor.

Reclamă

Recapitulând, companiile aeriene au decis să mărească prețurile biletelor din cauza taxei de mediu impuse pentru poluare, costurile putând să crească până la 75 de euro pe bilet. TAROM va absorbi aceste costuri, iar companiile low-cost caută sprijin de la state pentru a evita transferul acestora asupra clienților.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro