O cafenea din Coreea de Sud a găsit o soluția pentru a se asigura că oamenii păstrează distanța. Un robot este cel care preia și prepară comenzile.

Noul robot barista de la cafeneaua din Daejeon, Coreea de Sud, este curtenitor și rapid. Mai mult își îndeplinește sarcinile perfect.

„Aici este latte cu ceai de migdale Rooibos, vă rugăm să vă bucurați. Este chiar mai bine dacă îl agitați ”, spune robotul.

Coreea de Sud introduce distanțarea în viața de zi cu zi

După ce a reușit să aducă sub control focarul,  Coreea de Sud trece treptat de la regulile intense de distanțare socială spre ceea ce guvernul numește „distanțare în viața de zi cu zi”.

Roboții ar putea ajuta oamenii să păstreze distanța socială în public, a declarat Lee Dong-bae, director al cercetării la Vision Semicon. Un furnizor de soluții inteligente din fabrică, care a dezvoltat robotul barista împreună cu un institut științific administrat de stat.

„Sistemul nostru nu are nevoie de contribuții din partea oamenilor de la comandă până la livrare, iar mesele au fost reduse pentru a asigura mișcări bune ale roboților, care se potrivesc cu actuala campanie„ inactivă ”și de distanțare”, a spus el, potrivit reuters.com

Sistemul, care folosește un braț robot pentru prepararea cafelei și un robot de servire, poate face 60 de tipuri diferite de cafea și servește băuturile clienților. De asemenea, poate comunica și transmite date altor dispozitive. Totodată, conține tehnologie de auto-conducere pentru a calcula cele mai bune rute în jurul cafenelei.

Robotul poate prepara 6 cafele în 7 minute

O comandă de șase băuturi, procesată printr-un chioșc, a durat doar șapte minute. Singurul angajat uman de la cafeneaua de două etaje este un patiser.  El are, de asemenea, unele sarcini de curățare și reumplere a recipientelor cu diverse ingrediente.

Producătorul și institutul științific își propun să furnizeze în cel puțin 30 de cafenele roboți în acest an.

„Roboții sunt amuzanți și a fost ușor pentru că nu trebuie să ridici comanda”, a spus  Lee Chae-mi. „Dar sunt și un pic îngrijorat de piața muncii, deoarece mulți dintre prietenii mei sunt făcând joburi part-time la cafenele și acești roboți ar înlocui oamenii. ”

Distribuie